Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Θέλουμε μια εποικοδομητική συνεργασία μετά το Brexit - May: Τις επόμενες εβδομάδες συζήτηση για τις οικονομικές σχέσεις

Merkel: Θέλουμε μια εποικοδομητική συνεργασία μετά το Brexit - May: Τις επόμενες εβδομάδες συζήτηση για τις οικονομικές σχέσεις
Η Γερμανία θέλει μια εποικοδομητική συνεργασία με τη Βρετανία μετά το Brexit, δήλωσε η Merkel σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη May
Η Γερμανία θέλει μια εποικοδομητική συνεργασία με τη Βρετανία μετά το Brexit, δήλωσε σήμερα (16/2/2018) η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τη βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May.
Παράλληλα, η Merkel τόνισε ότι η συμφωνία για το Brexit πρέπει να επιτύχει μια ισορροπία, ώστε να διασφαλίσει ότι η Βρετανία θα απομακρυνθεί σαφώς από την ενιαία αγορά της ΕΕ, διατηρώντας παράλληλα στενούς οικονομικούς δεσμούς με το μπλοκ.
Η γερμανίδα καγκελάριος περιέγραψε τη σημερινή συνάντηση με τη May ως «πολύ εποικοδομητική» και «φιλική», ενώ και οι δύο ισχυρές γυναίκες δήλωσαν ότι επιθυμούν στενούς οικονομικούς δεσμούς μετά το Brexit.
«Στο τέλος, πρέπει να υπάρχει μια δίκαιη ισορροπία απόκλισης, από την ενιαία αγορά για παράδειγμα, και από την άλλη, μια εταιρική σχέση που δεν είναι πολύ στενή», ανέφερε η Merkel.
«Αυτό μπορεί να επιτευχθεί και η ΕΕ των 27 θα διασφαλίσει ότι η σχέση είναι όσο το δυνατόν πιο στενή, αλλά ότι υπάρχει διαφορά σε σχέση με την ιδιότητα μέλους», πρόσθεσε.
Από την πλευρά της, η May δήλωσε πως επιθυμεί οι βρετανικές και οι γερμανικές επιχειρήσεις να έχουν «τη μέγιστη δυνατή ελευθερία» για να συναλλάσσονται στις αγορές τους.
Παράλληλα, η βρετανίδα πρωθυπουργός ανέφερε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει συζήτηση για τις οικονομικές σχέσεις μετά το Brexit.
«Θέλω να διασφαλίσω ότι οι εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου θα έχουν τη μέγιστη ελευθερία να συναλλάσσονται και να λειτουργούν εντός των γερμανικών αγορών και ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις θα κάνουν το ίδιο στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε η May.
Παράλληλα, η Merkel πρόσθεσε πως δεν έχει απογοητευτεί από τις διαπραγματεύσεις για το Brexit αλλά τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουν.
«Θέλουμε να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα, αυτό σημαίνει ότι βρισκόμαστε υπό πίεση χρόνου», είπε.
«Αλλά θέλουμε επίσης να κάνουμε τα πράγματα διεξοδικά και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε τακτικές ανταλλαγές», συμπλήρωσε η καγκελάριος.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης