Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Καθαρές εκροές 14,1 δισ. δολαρίων από τις αγορές ομολόγων την περασμένη εβδομάδα

tags :
BofA: Καθαρές εκροές 14,1 δισ. δολαρίων από τις αγορές ομολόγων την περασμένη εβδομάδα
Συνεχίζονται οι εκροές κεφαλαίων από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές
Κααθρές εκροές κεφαλαίων συνολικού ύψους 14,1 δισεκ. δολαρίων έλαβαν χώρα την περασμένη εβδομάδα (5 με 11 Φεβρουαρίου 2018) στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, επίδοση που είναι η Πέμπτη υψηλότερη στην ιστορία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Bank of America Merrill Lynch.
Όπως διαπιστώνει η αμερικανική τράπεζα, το εντυπωσιακό εύρημα είναι πως οι εκροές δεν αφορούσαν μόνο στην αγορά ομολόγων-«σκουπιδιών» (junk, πολύ χαμηλή πιστωτική ποιότητα και υψηλή απόδοση), αλλά όλα τα είδη ομολόγων στις κεφαλαιαγορές στις αναδυόμενες αγορές, όπως και στις ανεπτυγμένες.
Είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο μετά την εκλογή του Donald Trump, τον Νοέμβριο 2016, επισημαίνεται.
Βέβαια, η μερίδα του λέοντος, ήτοι 10,9 δισεκ. δολάρια, αφορούσε τα ομόλογα «junk», ενώ οι καθαρές εκροές από τις αναδυόμενες οικονομίες διαμορφώθηκαν σε 2,9 δισεκ. δολάρια.
Την ίδια στιγμή, οι εισροές στα ομόλογα επενδυτικής κλίμακας ανήλθαν μόλις σε 2 δισεκ. δολάρια κατά την περασμένη εβδομάδα.



Όπως ανέφερε νωρίτερα σήμερα (16 Φεβρουαρίου 2018) η Morgan Stanley, η επιθετική εταιρική μόχλευση στρώνει το έδαφος για μια ευρύτερη κατάρρευση της αγοράς ομολόγων ενώ τα υψηλότερα επιτόκια πιέζουν τις αποτιμήσεις των assets.
Οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζες αναμένουν αρνητικές αποδόσεις για τα εταιρικά ομόλογα στις Η.Π.Α., την Ευρώπη και την Ασία κατά το 2018.



Παράλληλα, προειδοποιούν ότι οι εταιρείες θα δώσουν μάχη για την αναχρηματοδότηση του αυξανόμενου χρέους τους, καθώς αυξάνονται τα επιτόκια και ένα κύμα επενδυτών-τουριστών εγκαταλείπει το πλοίο.
«Είναι μια απόφαση αφύπνισης ότι οι κεντρικές τράπεζες αποσύρουν τη ρευστότητα και ότι η διαδικασία δεν πρόκειται να είναι ομαλή» επισημαίνουν στην ίδια ανάλυση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης