Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική άνοδος στις ευρωαγορές, η καλύτερη εβδομάδα από το 2016 - Στο +0,86% ο DAX

Σημαντική άνοδος στις ευρωαγορές, η καλύτερη εβδομάδα από το 2016 - Στο +0,86% ο DAX
Με σημαντική άνοδο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σημειώνοντας την καλύτερη εβδομάδα από το 2016
Με σημαντική άνοδο έκλεισαν σήμερα (16/2/2018) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταγράφοντας την καλύτερη εβδομάδα από το 2016, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να ανακτούν την εμπιστοσύνη τους στις μετοχές μετά το μαζικό sell-off της προηγούμενης εβδομάδας.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 1,1% υψηλότερα, στις 380,62 μονάδες, με σχεδόν όλους τους κλάδους να τερματίζουν σε θετικό έδαφος, ενώ σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε άνοδο άνω του 3% - η καλύτερη επίδοση από τον Δεκέμβριο του 2016 - καταγράφοντας κέρδη για πρώτη φορά μετά από τρεις εβδομάδες ζημιών.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 0,86%, στις 12.451,96 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,83%, στις 7.294,70 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 1,13% υψηλότερα, στις 5.281,58 μονάδες.


Η μετοχή της Vopak σημείωσε την καλύτερη επίδοση, καταγράφοντας κέρδη 13,7%, καθώς η ολλανδική εταιρεία πετρελαίου και χημικών ανέφερε αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών για το σύνολο του έτους.
Στον αντίποδα, η μετοχή της Saab υποχώρησε κατά 1%, καθώς η σουηδική εταιρεία ανέφερε κέρδη χειρότερα των προσδοκιών.
Η μετοχή της Renault ενισχύθηκε κατά 2%, καθώς η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε μια σημαντική άνοδο στα καθαρά της κέρδη για το σύνολο του 2017, με τις πωλήσεις οχημάτων και το μερίδιο αγοράς να αυξάνεται σε όλες τις περιοχές όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία.
Ειδικότερα, τα κέρδη της Renault «εκτοξεύθηκαν» κατά 50%, στα 5,11 δισ. ευρώ, έναντι 3,42 δισ. ευρώ το 2016, ενώ τα έσοδα κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του 15% στα 58,77 δισ. ευρώ.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, οριακή άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία τον Ιανουάριο του 2018, με τα αποτελέσματα να κρίνονται κατώτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 0,1% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2017, όταν και είχε σημειωθεί πτώση κατά 1,4%.
Τα αποτελέσματα ήταν πολύ κατώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν άνοδο της τάξεως του 0,6%.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις στις κεντρικές τράπεζες, προσπαθώντας να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.
Ο Benoit Coeure, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), δήλωσε ότι τα επιτόκια δεν θα αυξηθούν πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE).
Όπως είπε, στο διοικητικό συμβούλιου της ΕΚΤ επικρατεί ομοφωνία ως προς την αλληλουχία της πολιτικής.
Τέλος, ο Coeure τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας στην Ευρωζώνη σχετικά με την υποχώρηση των χρηματιστηριακών δεικτών.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης