Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Παρέμβαση 13 Ρώσων και τριών ρωσικών οντοτήτων στις προεδρικές εκλογές του 2016

ΗΠΑ: Παρέμβαση 13 Ρώσων και τριών ρωσικών οντοτήτων στις προεδρικές εκλογές του 2016
Συνομωσία, διαδικτυακές επιθέσεις και επιθέσεις σε τράπεζες αλλά και κλοπή ταυτοτήτων οι κατηγορίες
Δεκατρείς Ρώσους πολίτες και τρεις ρωσικές οντότητες (entities) κατονομαστήκαν για παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016, σύμφωνα με ανακοίνωση της ειδικής επιτροπής που έχει δημιουργηθεί και στην οποία προεδρεύει ο ειδικός σύμβουλος Robert Mueller.
Όλοι οι κατονομασθέντες κατηγορούνται για συνομωσία ενάντια στις ΗΠΑ.
Τρεις εκ των κατηγορηθέντων φέρεται να έχουν χρεωθεί με την κατηγορία για συνομωσία προκειμένου να προχωρήσουν σε διαδικτυακές και τραπεζικές απάτες.
Πέντε εκ των κατηγορηθέντων χρεώνονται με εκτεταμένη κλοπή ταυτοτήτων.
Σύμφωνα με την έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα οι κατηγορούμενοι από τις αρχές έως τα μέσα του 2016 «στήριζαν τον μετέπειτα υποψήφιο Donald Trump και προσπαθούσαν να μειώσουν τη Hillary Clinton».
Αναφέρεται ακόμη ότι «η οργάνωση, γνωστή ως Internet Research Agency προσπάθησε να προσπάθησε εν μέρει να διεξαγάγει αυτό που αποκαλούσε« πόλεμο πληροφόρησης ενάντια στις ΗΠΑ» μέσω πλασματικών αμερικανικών προσώπων στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Μέσα ή γύρω στο Μάιο του 2014, η στρατηγική του οργανισμού περιελάμβανε παρεμβάσεις στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016, με τον επιδιωκόμενο στόχο της«διάδοσης της δυσπιστίας προς τους υποψηφίους και το πολιτικό σύστημα εν γένει».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης