Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: To FBI παραδέχτηκε πως δεν διαχειρίστηκε σωστά τις πληροφορίες για τον μακελάρη της Φλόριντα

tags :
ΗΠΑ: To FBI παραδέχτηκε πως δεν διαχειρίστηκε σωστά τις πληροφορίες για τον μακελάρη της Φλόριντα
Το FBI παραδέχθηκε ότι δεν διαχειρίστηκε σωστά τις πληροφορίες που είχε λάβει που σχετίζονταν με τον Nicolas Cruz
Το FBI παραδέχθηκε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 ότι δεν διαχειρίστηκε σωστά τις πληροφορίες που είχε λάβει τον Ιανουάριο που σχετίζονταν με τον βαθμό επικινδυνότητας του Nicolas Cruz, του 19χρονου που σκότωσε την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 17 ανθρώπους σε Λύκειο της Φλόριντας.
Το FBI διευκρίνισε ότι είχε δεχθεί ένα τηλεφώνημα την 5η Ιανουαρίου, στην ειδική γραμμή πληροφοριών, από πρόσωπο του περιβάλλοντος του Cruz, ο οποίος περιέγραφε την αποκλίνουσα συμπεριφορά του 19χρονου και την πρόθεσή του να σκοτώσει ανθρώπους, μεταξύ άλλων μέσα σε ένα σχολείο.
Αυτή την πληροφορία «θα έπρεπε να την διαχειριστούμε ως μια πιθανή απειλή» και θα «έπρεπε να ενημερωθεί το γραφείο του FBI στο Μαϊάμι, το οποίο θα αναλάμβανε να διεξάγει τις απαραίτητες έρευνες», συμπλήρωσε το FBI σε μια ανακοίνωση.
Αντιθέτως, η πληροφορία δεν διαβιβάστηκε ποτέ κι επομένως η έρευνα δεν διεξήχθη ποτέ, παραδέχθηκε η ομοσπονδιακή αστυνομία. Εν συντομία, «το πρωτόκολλο που έπρεπε να εφαρμοστεί δεν τηρήθηκε» υπογραμμίζεται.
Ο πληροφοριοδότης, τον οποίο δεν κατονομάζουν οι αμερικανικές αρχές, είχε λεπτομερώς περιγράψει ότι ο Cruz είχε στην κατοχή του όπλα κι ότι αναρτούσε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης απειλητικά μηνύματα.
Σε μια δήλωση που εκδόθηκε μαζί με την ανακοίνωση του FBI, ο διευθυντής της ομοσπονδιακής αστυνομίας Christopher Ray δεσμεύτηκε να «ερευνήσει εις βάθος το πρόβλημα» και είπε πως είναι έτοιμος να επανεξετάσει το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης