Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Το κινεζικό μαχητικό J-20 αποτελεί σοβαρή απειλή για τον αμερικανικό στρατό

tags :
Το κινεζικό μαχητικό J-20 αποτελεί σοβαρή απειλή για τον αμερικανικό στρατό
Το κινεζικό μαχητικό J-20 αποτελεί σοβαρή απειλή για τον αμερικανικό στρατό
Οι εντάσεις αυξάνονται στη νότια σινική θάλασσα, μια ναυτιλιακή διαδρομή από την οποία περνούν εμπορεύματα αξίας 5 τρισ. δολαρίων ετησίως, στην οποία η Κίνα δημιουργεί νησιά στα οποία κατασκευάζει στρατιωτικές βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια προκειμένου να αυξήσει την επιρροή της.
Σε αυτό το γεωπολιτικό σκάκι το Πεκίνο απέκτησε ακόμα ένα όπλο το μαχητικό αεροσκάφος stealth Chengdu J-20, το οποίο αρκετοί στρατιωτικοί αναλυτές το παρομοιάζουν με το αμερικανικό F-22 Raptor.
Το νέο μαχητικό αεροσκάφος φημολογείται ότι έχει ήδη αναπτυχθεί στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας μαζί με αρκετά αεροσκάφη τύπου Su-35.
Η τέταρτη γενιά μαχητικών αεροσκαφών μέσης και μεγάλης εμβέλειας έκανε την πρώτη του πτήση το 2011 και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό σε μια αεροπορική επίδειξη το Νοέμβριο του 2016 στο Zhuhai της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ.
Ένας εκπρόσωπος του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, Shen Jinke, δήλωσε ότι το J-20 θα "βοηθήσει την αεροπορία να αναλάβει καλύτερα την ιερή αποστολή της διασφάλισης της εθνικής κυριαρχίας, της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας", προσθέτοντας ότι οι αεροπορικές δυνάμεις της Κίνας βρίσκονται στο μέσου ενός προγράμματος εκσυγχρονισμού για την καταπολέμηση των εχθρών σε όλα τα μέτωπα.
Το J-20 σχεδιάστηκε με βάση την τεχνολογία stealth (μη ανιχνεύσιμο από τα ραντάρ) και τροφοδοτείται από δύο κινητήρες, προσφέροντας επιπλέον ισχύ καθώς και την ικανότητα να μένει στον αέρα εάν πάθει ζημία ο βασικός κινητήρας, σύμφωνα με το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών της Ουάσινγκτον.
Το αμερικανικό Ναυτικό Ινστιτούτο ανέφερε ότι το αεροσκάφος Chengdu J-20 θα αποτελούσε σοβαρή απειλή για τα αεροσκάφη, τα πλοία και τις βάσεις των ΗΠΑ.
Ανώτερος αναλυτής στο Ινστιτούτο Στρατηγικής Πολιτικής της Αυστραλίας, Malcom Davis, δήλωσε στην Business Insider ότι το J-20 είναι ένα "ουσιαστικά διαφορετικό είδος αεροσκάφους από το F-35".
"Οι Κινέζοι αναγνωρίζουν ότι μπορούν να επιτεθούν σε κρίσιμα αερομεταφερόμενα συστήματα υποστήριξης όπως το AWACS (αερομεταφερόμενα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου) και τα αεροπλάνα ανεφοδιασμού, ώστε να μην μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους", δήλωσε ο Davis.
"Εάν μπορούν να αναγκάσουν τα αεροπλάνα ανεφοδιασμού, τότε τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 δεν θα έχουν τα απαραίτητα καύσιμα για να φτάσουν στο στόχο τους".

a

a

a

a

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης