Τελευταία Νέα
Διεθνή

JPMorgan: Η μεταβλητότητα στη Wall Street δε θα εκτοξευθεί εκ νέου το επόμενο διάστημα

tags :
JPMorgan: Η μεταβλητότητα στη Wall Street δε θα εκτοξευθεί εκ νέου το επόμενο διάστημα
Δεν αναμένει επιστροφή της ραγδαίας μεταβλητότητας η JPMorgan Chase
Η μεταβλητότητα που χαρακτήρισε τις αγορές την περασμένη εβδομάδα, με τον δείκτη CBOE Volatility Index (VIX) να εκτοξεύεται πάνω από τις 30 μονάδες την 5η Φεβρουαρίου 2018, δεν αναμένεται να επιστρέψει στις αγορές το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με όσα εκτιμούν οι αναλυτές της JPMorgan Chase, Bram Kaplan και Marko Kolanovic.
Σε σημείωμα προς το επενδυτικό κοινό, αποθαρρύνουν τους επενδυτές να τοποθετηθούν με βάση μία επικείμενη εκτόξευση της μεταβλητότητας στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, σημειώνοντας πως οι αμερικανικές μετοχές θα ανακάμψουν πλήρως από το «κραχ» της 5ης Φεβρουαρίου.
«Τα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία παραμένουν ισχυρά», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Οι επενδυτές της Wall Street δεν έχουν ακόμη ενστερνιστεί τα παραπάνω, σχολιάζουν.
«Ακόμα και αν η ταχύτερη νομισματική σύσφιξη από τη Fed, σε συνδυασμό με την ενίσχυση του πληθωρισμού, προκαλέσουν μία νέα κρίση στην αγορά, τα επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία θα επηρεαστούν περισσότερο».
Υπενθυμίζεται πως, σε ό,τι αφορά στην οικονομία των Η.Π.Α., η JPMorgan αναθεώρησε επί τα χείρω τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο του 2018, λόγω του πληθωρισμού αλλά και των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις.
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της αμερικανικής τράπεζας εξήγησε ότι ο δείκτης για τις τιμές καταναλωτή θα επηρεάσει την πολιτική της Fed.
«Αν και είναι πολύ νωρίς, αναθεωρούμε επί τα χείρω το outlook για την αύξηση του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο από 3% σε 2,5%» σχολίασε ο Michael Feroli και πρόσθεσε «τα στοιχεία για τον πληθωρισμό θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη θέση της Fed για αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Μαρτίου».
«Επίσης πιστεύουμε ότι ενισχύονται οι πιθανότητες ότι στη συνεδρίαση του Μαρτίου, η Fed θα αναθεωρήσει το guidance για τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων αντί για τέσσερις» πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης