Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Ομάδα 80 ατόμων συντόνισαν τη ρωσική παρέμβαση στις εκλογές των ΗΠΑ

CNBC: Ομάδα 80 ατόμων συντόνισαν τη ρωσική παρέμβαση στις εκλογές των ΗΠΑ
Ομάδα 80 ατόμων συντόνισαν τη ρωσική παρέμβαση στις εκλογές των ΗΠΑ
Οι Ρώσοι ηθοποιοί είχαν ένα πολύπλοκο σύστημα βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης, εικονικά ιδιωτικά δίκτυα και μηχανικούς αφιερωμένους στην ανάλυση δεδομένων, τα γραφικά και τις τεχνολογίες πληροφορικής, με σκοπό να σπείρει τη δυσπιστία στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα, σύμφωνα με νέο κατηγορητήριο.
Δεκατρείς Ρώσοι υπήκοοι και τρεις φορείς, κατηγορούμενοι από μία ομοσπονδιακή επιτροπή την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018, κατηγορούνται ότι παραινέβησαν στις πολιτικές διαδικασίες των ΗΠΑ σε πολλαπλές καμπάνιες, κατά παράβαση των ποινικών νόμων.
Το Twitter, το PayPal, το YouTube της Google, το Facebook και το Instagram ήταν μεταξύ των τεχνολογικών εργαλείων που χρησιμοποίησε ένα ρωσικό δίκτυο περίπου 80 υπαλλήλων, αναφέρει το κατηγορητήριο.
Το αποτέλεσμα που αποκαλύφθηκε από το κατηγορητήριο Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018, αναδεικνύει ακριβώς ποια είναι τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες.
Το κατηγορητήριο δίνει περισσότερο φως στις καταθέσεις των στελεχών των εταιρειών.
Εκπρόσωποι από το Facebook, το Twitter και το Google δήλωσαν στο Κογκρέσο ότι έκαναν βήματα για την κατάργηση πλαστών λογαριασμών και την αντιμετώπιση της προπαγάνδας, εκτιμώντας ότι εκατομμύρια άνθρωποι ενδέχεται να έχουν εκτεθεί στο ρωσικό περιεχόμενο.
Οι ομάδες δημιούργησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρωτοβουλίες όπως των Ηνωμένων Μουσουλμάνων της Αμερικής, του Στρατού του Ιησού, του Blacktivist, της South Unitedκαι της Καρδιάς του Τέξας, με στόχο την υπονόμευση της δημοκρατίας στο σύνολό της, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Γενικό Εισαγγελέα Rod Rosenstein. Αγόρασαν διαφημίσεις και είχαν εκατοντάδες λογαριασμούς στα ονόματα τόσο αμερικανών πολιτών όσο και μη υπαρκτών προσώπων..
Χρησιμοποιώντας πλαστά και κλεμμένα στοιχεία ταυτοτήτων, η ομάδα χρησιμοποίησε λογαριασμούς PayPal για να πληρώσει για τις διαφημίσεις και τις προωθημένες αναρτήσεις και στην πραγματικότητα χρέωνε κάποιους εμπόρους από τις ΗΠΑ 25 έως 50 δολάρια για τις αναρτήσεις.
Η PayPal δήλωσε ότι «εστιάζει έντονα στην καταπολέμηση και την πρόληψη της παράνομης χρήσης» των υπηρεσιών της και ότι συνεργάστηκε με τις αρχές στην υπόθεση Ρωσίας.
Κανένας Αμερικανός δεν βοήθησε εν γνώσει του, δήλωσαν αξιωματούχοι.
"Οι κατηγορούμενοι και οι συνένοχοι τους, χρησιμοποίησαν ψεύτικες προσωπικότητες των ΗΠΑ για να οργανώσουν και να συντονίσουν τις πολιτικές συναθροίσεις για να στηρίξουν τον τότε υποψήφιο Trump, χρησιμοποιώντας παράλληλα και άλλα ψεύτικα πρόσωπα των ΗΠΑ για να οργανώσουν και να συντονίσουν πολιτικές διαμαρτυρίες, για να εκφράσουν διαμαρτυρίες για τα αποτελέσματα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2016 , δήλωσαν αξιωματούχοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης