Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας μέχρι την Καθαρά Δευτέρα - Ενισχύσεις δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας μέχρι την Καθαρά Δευτέρα - Ενισχύσεις δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Eνισχυμένα είναι τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  λόγω της αυξημένης επιβατικής κίνησης
Αυξημένα μέτρα λαμβάνει η Τροχαία  σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, 19/2, με στόχο την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, λόγω της εξόδου των εκδρομέων για την εορταστική περίοδο.
Παράλληλα, ενισχυμένα είναι τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  λόγω της αυξημένης επιβατικής κίνησης, καθώς και πληρότητας, που παρατηρείται ενόψει των αποκριάτικων εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων, που επιθυμούν να ταξιδέψουν σε προορισμούς όπως την Πάτρα, την Χαλκίδα και την Ξάνθη.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αυξάνονται τα δρομολόγια των τρένων και των λεωφορείων το Σαββατοκύριακο της Aποκριάς καθώς επίσης και της Καθαράς Δευτέρας.
Έτσι, μέχρι και την Τρίτη 20/2 ενισχύονται τα δρομολόγια των λεωφορείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο τμήμα Κιάτο–Πάτρα και αντίστροφα.
Για το Σάββατο 17/2 και την Κυριακή 18/2 έχουν προγραμματιστεί έκτακτα βραδινά δρομολόγια, ενώ παράλληλα, αυξάνονται οι χωρητικότητες των συρμών στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο Πάτρας, ώστε οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες όλων των ηλικιών να μετακινηθούν γρήγορα και οικονομικά, από τα προάστια προς το κέντρο της πόλης και, αντίστροφα, και να έχουν την ευκαιρία να παραβρεθούν στη μεγάλη γιορτή του καρναβαλιού.
Ειδικότερα, για το Σάββατο 17/2 και την Κυριακή 18/2 δρομολογούνται έκτακτες αμαξοστοιχίες, με αναχώρηση από Άγιο Ανδρέα στις 23:30, στις 00:30 και στη 01:30 και από Άγιο Βασίλειο στις 00:00, στη 01:00 και στις 02:00.
Επιπλέον, την Κυριακή 18/2 και την Δευτέρα 19/2 στη διαδρομή Διακοπτό–Καλάβρυτα διπλασιάζονται οι θέσεις του Οδοντωτού στα δρομολόγια 1332 (αναχώρηση από Διακοπτό στις 11:30) και 3339 (αναχώρηση από Καλάβρυτα στις 17:23).
Για την Ξάνθη, οι επισκέπτες από την Θεσσαλονίκη μπορούν να μεταβούν εκεί με τις αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., οι οποίες ενισχύονται σημαντικά με επιπλέον θέσεις, ενώ για την Χαλκίδα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε το Σάββατο 17/2 και την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου δρομολογεί δύο επιπλέον συρμούς του Προαστιακού, στις 15:51 από Αθήνα και στις 17:26 από Χαλκίδα.
Επίσης, αντίστοιχα αυξάνονται και τα δρομολόγια προς τα καρναβάλια στη Β. Ελλάδα, καθώς επίσης και για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας.
Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας
Αυξημένα είναι αυτές τις μέρες τα μέτρα της Τροχαίας και μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε αυτά περιλαμβάνονται:
- Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.
- Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
- Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
- Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
- Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων
- Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ).
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
- Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων
- Ενημέρωση των πολιτών, μέσω των Γραφείων Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS