Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαδημητρίου: Θα υπάρξουν αλλαγές στον νόμο Κατσέλη

Παπαδημητρίου: Θα υπάρξουν αλλαγές  στον νόμο Κατσέλη
O υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου, προαναγγέλλει αλλαγές στον νόμο Κατσέλη
Σειρά αλλαγών στον νόμο Κατσέλη προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου, σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.
Ο υπουργός προαναγγείλει επίσης την ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας την Άνοιξη.
Ειδικότερα, ο κ. Παπαδημητρίου κάνει λόγο για αλλαγές στο νόμο Κατσέλη «που θα αποτρέπουν την κατάχρηση των διατάξεών του από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές εις βάρος των πραγματικά αδύναμων» και τονίζει ότι δεν πρόκειται να γίνει κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και «επομένως καμία οικογένεια που έχει δυσκολίες να πληρώσει δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».
Ακόμη, ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρει ότι η δυνατότητα ο δανειολήπτης να έχει προτεραιότητα έναντι των funds για εξαγορά "κόκκινων" δανείων θα ισχύσει μόνο για τους στρατιωτικούς, εξηγώντας ότι «βρισκόμαστε εντός μνημονιακών υποχρεώσεων, οπότε πολλές από τις καλές ιδέες που ακούγονται, ενώ θα θέλαμε πολύ, δεν υπάρχει η δυνατότητα να υλοποιηθούν», ενώ υπεραμύνεται των κριτηρίων ένταξης στον εξωδικαστικό συμβιβασμό επιχειρήσεων.
Αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis υπογραμμίζει πως θα πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος «όπως ακριβώς συμβαίνει και σε άλλες χώρες», ενώ σημειώνει ότι «δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει θέμα ή ότι πρόκειται για κάποια σκευωρία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης