Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gabriel (Γερμανός ΥΠΕΞ): Η ελάφρυνση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα βοηθήσει τη συμφωνία στην Ουκρανία

Gabriel (Γερμανός ΥΠΕΞ): Η ελάφρυνση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα βοηθήσει τη συμφωνία στην Ουκρανία
Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε από τη Ρωσία μια πλήρη εφαρμογή της συνθήκης του Μίνσκ εάν κι εμείς δεν προχωρήσουμε σε ελάφρυνση των κυρώσεων
Για ελάφρυνση των κυρώσεων απέναντι στη Ρωσία που επιβλήθηκαν μετά την εισβολή της στην Ουκρανία έκανε λόγο ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Sigmar Gabriel στην ομιλία του στην 54η Διάσκεψη για την ασφάλεια που διεξάγεται στο Μόναχο.
Όπως τόνισε αυτό θα μπορούσε να ωθήσει τη Ρωσία να συμβάλει στην ειρήνευση στην περιοχή σε συνεργασία με την ειρηνευτική δύναμη των ηνωμένων Εθνών.
Όπως τόνισε ο γερμανός ΥΠΕΞ «δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε από τη Ρωσία μια πλήρη εφαρμογή της συνθήκης του Μίνσκ εάν κι εμείς δεν προχωρήσουμε σε ελάφρυνση των κυρώσεων».
Αν και όπως υπογράμμισε «η θέση του αυτή είναι διαφορετική από την γερμανική πολιτική στο ζήτημα αυτό που προβλέπει ακριβώς το αντίθετο», ωστόσο πιστεύει ότι «είναι προς όφελος του παγκόσμιου συμφέροντος να σταματήσει το καθεστώς που υπάρχει στην περιοχή».
Η Ρωσία πάντως έχει αρνηθεί μέχρι στιγμή οποιαδήποτε υπαναχώρηση από πλευρά της στο ζήτημα ενώ έχει κάνει αποδεκτή μόνο την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης