Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Αβάσιμες οι κατηγορίες για χρήση χημικών όπλων στην Αφρίν - Είναι μαύρη προπαγάνδα

Τουρκία: Αβάσιμες οι κατηγορίες για χρήση χημικών όπλων στην Αφρίν -  Είναι μαύρη προπαγάνδα
Συριακά και κουρδικά ΜΜΕ επικαλούνται γιατρούς από το Αφρίν που δήλωσαν ότι σε τοπικό νοσοκομείο νοσηλεύτηκαν έξι άνθρωποι με συμπτώματα χημικού πολέμου
Διαψεύδει τις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων στην επαρχία Αφρίν της Συρίας κατά των κούρδων η Τουρκία με διπλωματική πηγή να υποστηρίζει ότι «η Άγκυρα δίνει τη μέγιστη προσοχή στους άμαχους».
Όπως αναφέρει «οι τουρκικές δυνάμεις δεν διέπραξαν επίθεση με τοξικό αέριο στην περιοχή του Αφρίν» ενώ χαρακτηρίζει τις κατηγορίες αβάσιμες.
«Η Τουρκία ποτέ δεν χρησιμοποίησε χημικά όπλα. Δίνουμε τη μέγιστη προσοχή στους αμάχους στην Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας» ανέφερε η πηγή, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Η ίδια πηγή χαρακτήρισε «μαύρη προπαγάνδα» τις καταγγελίες ότι έξι πολίτες τραυματίστηκαν στην επίθεση.
Στην εβδομαδιαία ανακοίνωση που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επαναλαμβάνουν ότι δεν χρησιμοποιούν διεθνώς απαγορευμένα όπλα στις επιχειρήσεις στο Αφρίν και ότι στοχοθετούν μόνο τους «τρομοκράτες» και τις θέσεις τους στην περιοχή.
Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης των Κούρδων της Συρίας αλλά και με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας, έξι άμαχοι παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και άλλα συμπτώματα που υποδηλώνουν ότι εισέπνευσαν δηλητηριώδη αέρια, μετά από μια επίθεση της Τουρκίας στον θύλακα του Αφρίν που ελέγχεται από τους Κούρδους. Τα συριακά και κουρδικά ΜΜΕ επικαλούνται γιατρούς από το Αφρίν που δήλωσαν ότι σε τοπικό νοσοκομείο νοσηλεύτηκαν έξι άνθρωποι με δύσπνοια, εμετούς και δερματικά εξανθήματα.
Τις πληροφορίες αυτές μετέδωσε επίσης το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σε βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το νοσοκομείο διακρίνονται ασθενείς με μάσκες οξυγόνου.
Το συριακό πρακτορείο SANA ανέφερε ότι η Τουρκία εκτόξευσε βλήματα που περιείχαν «τοξικές ουσίες» σε ένα χωριό της περιοχής Αφρίν το βράδυ της Παρασκευής. Το SANA, καθώς και κουρδικά ΜΜΕ, όπως το Kurdistan24, επικαλούνται τον γιατρό Halil Sabri που είπε ότι η επίθεση έγινε στο χωριό Αράντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης