Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: H Fitch αναμένει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εντός του 2018

Handelsblatt: H Fitch αναμένει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εντός του 2018
Όπως τονίζει η γερμανική οικονομική εφημερίδα ο οργανισμός αξιολόγησης Fitch βλέπει την Ελλάδα να βρίσκεται στον σωστό δρόμο και αξιολογεί πιο θετικά τη φερεγγυότητα της χώρας
Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας  Handelsblat .εκτιμώντας, πως το Eurogrroup θα χορηγήσει στην Ελλάδα μεγαλύτερη ευελιξία  για την εξυπηρέτηση του χρέους της κατά τη διάρκεια του 2018.
Όπως τονίζει η γερμανική οικονομική εφημερίδα ο οργανισμός αξιολόγησης Fitch βλέπει την Ελλάδα να βρίσκεται στον σωστό δρόμο και αξιολογεί πιο θετικά τη φερεγγυότητα της χώρας.
Η αντίστοιχη βαθμολογία αυξήθηκε από "Β-" σε "Β", και οι προοπτικές είναι «θετικές», επομένως είναι δυνατές περαιτέρω βελτιώσεις στην αξιολόγηση.
Ο οίκος Fitch αναμένει μείωση των πολιτικών κινδύνων στην Ελλάδα.
Επιπλέον, τα νομοθετικά μέτρα πρέπει να λειτουργήσουν έως το 2020 και να βελτιώσουν αισθητά την κατάσταση των δημόσιων οικονομικών.
Ο οργανισμός αναμένει επίσης από το Eurogroup να παράσχει στη χώρα περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους κατά τη διάρκεια του 2018.
Η Ελλάδα επιστρέφει το τρέχον έτος στις κεφαλαιαγορές και η εξέλιξη αυτή αποτέλεσε σημαντικό έρεισμα για τον διεθνή οίκο ώστε να αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, που επλήγη από την κρίση χρέους, επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.   
Υπενθυμίζεται πως η Fitch εκτιμά ότι το πολιτικό σκηνικό έχει καταστεί πιο σταθερό και ο κίνδυνος μιας μελλοντικής κυβέρνησης που παραβιάζει τις προϋποθέσεις του Μνημονίου, είναι πιο περιορισμένη.
Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θέσπισε μια δέσμη πολιτικά δύσκολων μέτρων την περίοδο 2015-2017 και εκτιμάται ότι θα ήταν πολιτικά δύσκολο για την ίδια κυβέρνηση να σταματήσει αυτή τη διαδικασία, μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.
Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία, έχει λιγότερη ιδεολογική αντίθεση στα μέτρα του προγράμματος του ESM και είναι έντονα φιλοευρωπαϊκή, σχολιάζεται.
Ο οίκος υπογραμμίζει πως οι αξιολογήσεις της χώρας βασίζονται σε υψηλά επίπεδα κατά κεφαλήν εισόδημα.
Αν και η χρηματοπιστωτική κρίση και η ύφεση, έδειξαν τις ελλείψεις στην αποτελεσματικότητα των ελληνικών κυβερνήσεων, πιέζοντας την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα, η διακυβέρνηση εξακολουθεί να είναι σημαντικά ισχυρότερη από ό,τι στα κράτη με παρόμοιες αξιολογήσεις.
Η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε για τρία συνεχόμενα τρίμηνα, για πρώτη φορά από το 2006, οδηγούμενη κυρίως από τις εξαγωγές, μετά και τη συρρίκνωση της ιδιωτικής κατανάλωσης.
Η βελτίωση της εξωτερικής ανταγωνιστικότητας σε συνδυασμό με τη σταθερή εξωτερική ζήτηση, στήριξε την ανάπτυξη των εξαγωγών




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης