Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Το Facebook απειλείται με πρόστιμο 100 εκατ. ευρώ, μετά από δικαστική ήττα

Financial Times: Το Facebook απειλείται με πρόστιμο 100 εκατ. ευρώ, μετά από δικαστική ήττα
Η υπόθεση επικεντρώνεται στη χρήση από το Facebook των κουμπιών «Like» και άλλων μηχανισμών που χρησιμοποιεί η εταιρεία για την παρακολούθηση της ηλεκτρονικής δραστηριότητας των χρηστών του
Αντιμέτωπο με πρόστιμο ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ βρίσκεται το Facebook, εάν δεν συμμορφωθεί με απόφαση δικαστηρίου του Βελγίου να τερματίσει την εμπορική παρακολούθηση των χρηστών του.
Επίσης βάσει της δικαστικής  απόφασης ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός θα πρέπει να «καταστρέψει» τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία κατηγορείται, πως έχει συλλέξει παράνομα, όπως γράφουν οι Financial Times.
Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου έχασε μια δικαστική υπόθεση την Παρασκευή (16/2/2018), όταν το δικαστήριο δικαίωσε το πόρισμα της βελγικής αρχής ιδιωτικού απορρήτου ότι δεν ενημερώνει επαρκώς τους χρήστες για τις πληροφορίες που συλλέγει όταν δεν βρίσκονται στον ιστότοπο του Facebook.
Η υπόθεση επικεντρώνεται στη χρήση από το Facebook των κουμπιών «Like» και άλλων μηχανισμών που χρησιμοποιεί η εταιρεία για την παρακολούθηση της ηλεκτρονικής δραστηριότητας των χρηστών του.
Συλλέγει δεδομένα σχετικά με τους χρήστες της για να επιτρέψει σε εμπορικές εταιρείας  την αγορά διαφημίσεωνξ που απευθύνονται σε ομάδες βάσει των συμφερόντων τους.
Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα εφεσιβάλλει την εν λόγω απόφαση.
Το πρόστιμο θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα, που έχουν επιβληθεί σε βάρος του Facebook.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε το 2017 από την αμερικανική εταιρεία να καταβάλει 110 εκατ. ευρώ για την παροχή ανακριβών ή παραπλανητικών πληροφοριών κατά τη διάρκεια της έρευνας της Επιτροπής σχετικά με την εξαγορά της εφαρμογής WhatsApp, της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης