Τελευταία Νέα
Διεθνή

AFP: Ο ηγέτης των Γάλλων ρεπουμπλικανών κατηγορεί Sarkozy και Macron για παράνομη παρακολούθηση κινητών

AFP: Ο ηγέτης των Γάλλων ρεπουμπλικανών κατηγορεί Sarkozy και Macron για παράνομη παρακολούθηση κινητών
Ο Bouquet υποστήριξε ότι οι δηλώσεις αυτές έγιναν με στόχο να διατυπωθούν κάποιες σκέψεις για τις φημολογίες που μαστίζουν την πολιτική ζωή 
Με προσφυγή στη δικαιοσύνη απειλεί ο πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων στη Γαλλία Laurent Bouquet μετά τη δημοσιοποίηση ηχογραφημένων ομιλιών του στις οποίες κατηγορεί τον πρωην πρόεδρο Nicola Sarkozy, τον νυν πρόεδρο Emm. Macron, και τον πρώην υπουργό Gérald Darmanin για παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων.
Τα ηχογραφημένα αποσπάσματα δηλώσεών του μεταδόθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (16/2) από την εκπομπή Quotidien του τηλεοπτικού καναλιού TMC. Σε αυτά, ο ηγέτης της γαλλικής κεντροδεξιάς, μιλώντας σε σπουδαστές μιας εμπορικής σχολής της Λιόν, ακούγεται να λέει ότι ο πρώην πρόεδρος Sarkozy παρακολουθούσε τα κινητά τηλέφωνα των μελών της κυβέρνησής του κατά τη διάρκεια των υπουργικών συμβουλίων για να ελέγχει τα μηνύματα. Δηλώνει επίσης «απόλυτα βέβαιος» ότι ο νυν πρόεδρος Macron και οι συνεργάτες του «συνέβαλαν τα μέγιστα για να δημιουργηθεί ο πυρήνας που γκρέμισε» τον F. Fillon του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές.
Ενώ για τον πρώην υπουργό Gérald Darmanin, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό αλλά η υπόθεση μπήκε στο αρχείο χωρίς να δοθεί συνέχεια, εμφανίζεται να λέει ότι «ήξερε τι έκανε» και «θα πέσει».
Ο Bouquet υποστήριξε ότι οι δηλώσεις αυτές έγιναν «σε μια ελεύθερη συζήτηση με σπουδαστές, συχνά με χιουμοριστικό τόνο» και ότι στόχος ήταν να διατυπωθούν κάποιες σκέψεις για τις φημολογίες που μαστίζουν την πολιτική ζωή ενώ σε ανακοίνωσή του προς το Γαλλικό Πρακτορείο κατήγγειλε την «παράνομη καταγραφή» της ομιλίας του που έγινε «με μεθόδους ελάχιστα δεοντολογικές».
Πάντως, πρόσωπα του περιβάλλοντος του Nicola Sarkozy δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο πρώην πρόεδρος «διαψεύδει επισήμως αυτήν τη γελοία ιστορία περί παρακολουθήσεων» και ότι ο Bouquet «του ζήτησε συγγνώμη» για όσα ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης