Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση «βόμβα» για το SPD: Μόλις στο 16% - Στο 15% η Εναλλακτική για τη Γερμανία

Δημοσκόπηση «βόμβα» για το SPD: Μόλις στο 16% - Στο 15% η Εναλλακτική για τη Γερμανία
Το SPD  βρίσκεται σε αναταραχή μετά την επιλογή της ανανέωσης του κυβερνητικού συνασπισμού με τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση
Σε ιστορικό χαμηλό βρίσκονται οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες (SPD) σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση ενώ η νέα επικεφαλής του κόμματος ξεκαθάρισε, πως δεν υπάρχει «σχέδιο Β» στην περίπτωση απόρριψης μίας νέας κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Merkel.
Τα 464.000 μέλη του SPD ψηφίζουν την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 σχετικά με το αν το κεντροαριστερό κόμμα θα πρέπει να προχωρήσει στη συμφωνία που οι ηγέτες τους κατέληξαν τις προηγούμενες μέρες. 
«Είμαι πεπεισμένη ότι η συμφωνία θα υπερψηφιστεί», σημείωσε η Andrea Nahles στο Der Spiegel.
Ξεκαθάρισε πάντως δεν υπάρχει «σχέδιο Β» στην περίπτωση απόρριψης της συμφωνίας.
Η Nahles προέβη στα σχόλια αυτά μετά από δημοσκόπηση της Infratest dimap, σύμφωνα με την  οποία το SPD συγκεντρώνει μόλις το 16% στην πρόθεση ψήφου, το χαμηλότερο ποσοστό όλων των εποχών, μόλις μία μονάδα πάνω από το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) που βρίσκεται στο 15%.
Το SPD  βρίσκεται σε αναταραχή μετά την επιλογή της ανανέωσης του κυβερνητικού συνασπισμού με τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση και την  απώλεια της εμπιστοσύνης στον απερχόμενο επικεφαλής του Martin Schulz, όπως παρατηρεί το Reuters.
Τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει το SPD, έχουν ωθήσει αρκετά στελέχη του CDU στην εκτίμηση πως μία κυβέρνηση μειοψηφίας θα είναι καλύτερη από ένα συμμαχικό σχήμα με τους Σοσιαλδημοκράτες.
Το SPD έχει επιλέξει ως προσωρινό αρχηγό τον Olaf Scholz και «βλέπει» τη Nahles  ως μελλοντική ηγέτιδα
Η δημοσκόπηση της Infratest για τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα ARD φέρνει τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Merkel στο 33%, τους Πράσινους στο 13% το ριζοσπαστικό Αριστερό κόμμα στο 11% και τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) στο 9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης