Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Αποπέμφθηκε ο ηγέτης του κόμματος UKIP, Henry Bolton

Βρετανία: Αποπέμφθηκε ο ηγέτης του κόμματος UKIP, Henry Bolton
Το UKIP, που αντιμετωπίζει ήδη οικονομικές δυσκολίες, θα πρέπει να αντικαταστήσει τον ηγέτη του για τέταρτη φορά σε διάστημα μικρότερο των 2 ετών
Τα μέλη του αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) ψήφισαν υπέρ την αποπομπής του ηγέτη τους Henry Bolton κατά τη διάρκεια ενός έκτακτου συνεδρίου σήμερα (17/2/2018), δήλωσε ο μη εκλεγμένος πρόεδρος του κόμματος Paul Oakden, που είναι επιφορτισμένος με την εύρυθμη οργανωτική λειτουργία του UKIP.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στην ψηφοφορία που διεξήχθη, το 63% των 1.378 ψήφων ήταν υπέρ της απομάκρυνσης του Bolton, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο σφοδρής κριτικής τόσο για τις ηγετικές του ικανότητες όσο και για τα ρατσιστικά σχόλια που έκανε η σύντροφός του σε βάρος της αρραβωνιαστικιάς του πρίγκιπα Harry, Meghan Markle.
Το UKIP, που αντιμετωπίζει ήδη οικονομικές δυσκολίες, θα πρέπει να αντικαταστήσει τον ηγέτη του για τέταρτη φορά σε διάστημα μικρότερο των 2 ετών, μετά την αποχώρηση του ιστορικού του ηγέτη Nigel Farage λίγο μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου του 2016 για το Brexit.
«Πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολο για το κόμμα να επιβιώσει» μιας νέας μάχης για την ηγεσία του, είπε ο Bolton ενώπιον των συνέδρων.
Εντός των επόμενων 90 ημερών θα πρέπει να οργανωθούν νέες εκλογές. Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, ο ευρωβουλευτής Gerard Batten θα αναλάβει χρέη προσωρινού προέδρου.
Αφού πήρε τα ηνία του κόμματος τον Σεπτέμβριο του 2017, ο Henry Bolton προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων μετά την αποκάλυψη, από τον Τύπο, των μηνυμάτων που έστειλε μέσω του κινητού της τηλεφώνου η πρώην του σύντροφος Jo Marney σε έναν φίλο της.
Στα επίμαχα μηνύματα, η Jo Marney έγραφε ότι ο γάμος της Meghan Markle με τον Harry στις 19 Μαΐου 2018 στο Ουίνσδορ θα «κηλιδώσει τη βασιλική μας οικογένεια».
Ο ίδιος, που βρέθηκε τον Ιανουάριο στο στόχαστρο μιας ψήφου δυσπιστίας εντός του κόμματός του αρνούμενος ωστόσο να παραιτηθεί, είχε διαβεβαιώσει νωρίτερα αυτόν τον χρόνο ότι έβαλε τέλος στη σχέση του με τη Marney, την οποία περνά κατά 29 έτη και για χάρη της οποίας εγκατέλειψε τη σύζυγό του.
Κατόπιν, ωστόσο, είδαν το φως της δημοσιότητας σε βρετανικές ταμπλόιντ φωτογραφίες όπου το ζευγάρι εμφανιζόταν μαζί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης