Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απώλειες για τον τουρκικό στρατό στην επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας»

Νέες απώλειες για τον τουρκικό στρατό στην επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας»
Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας, η Επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας»  στοχεύει στη δημιουργία ασφάλειας και σταθερότητας στα σύνορα της Τουρκίας με την περιοχή
Δυο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε το Σάββατο (17/2/2018) κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Άγκυρας στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Το τουρκικό γενικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας» στη βορειοδυτική Συρία ενώ ένας άλλος έχασε τη ζωή του στην νοτιοανατολική επαρχία της Τουρκίας Hakkari σε επίθεση Κούρδων μαχητών.
Στην ίδια μάχη τραυματίστηκε και ένας Τούρκος στρατιώτης.
Επίσης οι τουρκικές δυνάμεις, πραγματοποίησαν  αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Hakurk του βόρειου Ιράκ, καθώς το PKK προετοιμαζόταν για επιθέσεις εναντίον τουρκικών περιπολιών και βάσεων στην περιοχή, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.
Οι αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν ένα καταφύγιο, ένα κρησφύγετο και κοιλώματα όπλων που χρησιμοποιούσε η ομάδα των Κούρδων μαχητών, όπως αναφέρουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας, η Επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας»  στοχεύει στη δημιουργία ασφάλειας και σταθερότητας στα σύνορα της Τουρκίας με την περιοχή, καθώς και «στην προστασία των Σύρων από την καταπίεση και την σκληρότητα της τρομοκρατίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης