Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στο 44% υποχώρησαν τα ποσοστά δημοφιλίας του Macron - Τον Ιανουάριο του 2018 ήταν στο 50%

Reuters: Στο 44% υποχώρησαν τα ποσοστά δημοφιλίας του Macron - Τον Ιανουάριο του 2018 ήταν στο 50%
Το χαμηλότερο ποσοστό δημοφιλίας του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron είχε καταγραφεί, πάντως, τον Οκτώβριο του 2017 και ήταν 42%
Τα ποσοστά δημοφιλίας του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron, υποχώρησαν κάτω από το 50% από τον Οκτώβριο του 2017, όπως έδειξε κυριακάτικη (18/2) δημοσκόπηση, καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει μεταρρυθμίσεις στις ακριβές δημόσιες υπηρεσίες, όπως μεταδίδει το Reuters.
H δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 7-17 Φεβρουαρίου από την Ifos για λογαριασμό της εφημερίδας Journal du Dimanche.
Σύμφωνα με αυτή, το 44% των ερωτηθέντων υποστήριξαν ότι είναι ευχαριστημένοι από τον Macron, ποσοστό που είναι μικρότερο κατά 6% σε σχέση με την έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2018.
Ήταν το χαμηλότερο ποσοστό δημοφιλίας για τον Γάλλο πρόεδρο από τον Οκτώβριο του 2017, όταν είχε υποχωρήσει τότε στο 42%.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε στις αρχές Φεβρουαρίου 2018 ότι θα εκσυγχρονίσει τη δημόσια διοίκηση σε μία χώρα με τις υψηλότερες δημόσιες δαπάνες στον κόσμο.
Ο πρωθυπουργός Edouard Phlippe ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει αλλαγές στον δημόσιο τομέα, ακόμα κι αν συναντήσει αντίσταση.
Ο υπουργός προϋπολογισμού Gerard Darmadin ανέφερε από την πλευρά του ότι ένα πλάνο εθελούσιας εξόδου για κρατικούς υπαλλήλους θα μπορούσε να είναι μία πιθανή κίνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης