Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Το σκάνδαλο Novartis επιβεβαιώνει αυτά που ξέραμε για τα έργα και τις ημέρες της διαπλοκής στη χώρα μας

Γεροβασίλη: Το σκάνδαλο Novartis επιβεβαιώνει αυτά που ξέραμε για τα έργα και τις ημέρες της διαπλοκής στη χώρα μας
"Η τριανδρία της ΝΔ και άλλες ομάδες προσπαθούν να θολώσουν τα «νερά»",τονίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη
"Tο σκάνδαλο Novartis έρχεται να επιβεβαιώνει αυτά που ξέραμε για τα έργα και τις ημέρες της διαπλοκής και της διαφθοράς στη χώρα μας", τονίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, ξεκαθαρίζοντας πως "εμείς  δεν θα μείνουμε άφωνοι μπροστά στις αποκαλύψεις".
Η κ. Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει πως πρόκειται για ένα μεγάλο σκάνδαλο, διεθνών διαστάσεων όπως αυτό της Siemens, που μερικοί το λένε «σκευωρία», ενώ σημειώνει ότι "μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως το τι έχει συμβεί, ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας για όλους όσοι αναφέρονται στις έρευνες, πολιτικά και μη πρόσωπα.
Και, ασφαλώς, ισχύουν όλοι οι κανόνες μιας ευνομούμενης πολιτείας, όπου η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της, όπως επιτάσσει ο θεσμικός της ρόλος.
 Και όπως δεν θέλουν, θα συμπλήρωνα, κάποιοι που σήμερα προσπαθούν να της ασκήσουν πίεση".
"Έχουμε την υποχρέωση να θυμηθούμε τι συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Όπως και έχουμε το καθήκον να εκφράσουμε τα ερωτήματα του κόσμου.
Ζητώντας πολιτικές απαντήσεις και όχι παραληρήματα και άναρθρες κραυγές.
Και, κυρίως, έχουμε υποχρέωση να επαναλάβουμε τη θέση μας απέναντι στα φαινόμενα διαφθοράς και όσους τα άφησαν να διαιωνίζονται.
Το περίφημο «μαζί τα φάγαμε» καταρρέει μαζί με το πολιτικό προσωπικό που το υπηρέτησε για δεκαετίες πριν από τα μνημόνια, με έπαρση και αλαζονεία, και μετά τα μνημόνια, με βία και αυταρχισμό", τονίζει χαρακτηριστικά.
Η υπουργός εξαπολύει επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας "φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, λέει ο λαός μας.
Η τριανδρία της ΝΔ και άλλες ομάδες προσπαθούν να θολώσουν τα «νερά».
Σε λίγο θα μας κατηγορήσουν ότι ελέγχουμε και το FBI, απ' όπου ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις".
Υπογραμμίζει δε, πως η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για δήθεν «παρεμβάσεις» στη Δικαιοσύνη "κάθε φορά που γίνονται αποκαλύψεις για σκάνδαλα επί των ημερών της, κάθε φορά που γίνονται αποκαλύψεις για τη διαπλοκή επί των ημερών της και κάθε φορά που επιχειρούμε ως κυβέρνηση, θεσμικά και πολιτικά, να βάλουμε ένα τέλος σε όλα αυτά", προσθέτοντας ότι αυτή τη φορά το πάνε ένα βήμα παραπέρα και εξηγεί πως "δεν αρκούνται σε επίθεση προς την κυβέρνηση.
Αποκαλούν τους προστατευόμενους μάρτυρες «κουκουλοφόρους». Κάνουν μήνυση στον πρωθυπουργό της χώρας.  Κάνουν μήνυση στους δικαστικούς λειτουργούς που τους ελέγχουν.
Πρόκειται για μια απόπειρα τρομοκράτησης και χειραγώγησης της Δικαιοσύνης που είναι και πρωτόγνωρη και επικίνδυνη".
Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, "αυτή η κατάπτωση είναι, φαίνεται, εγγενής στην αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ" και "οι αποκαλύψεις στο σκάνδαλο Novartis φέρνουν και την αποκάλυψη της αντίληψής τους για τους θεσμούς της ελληνικής πολιτείας".
Κατηγορεί τη ΝΔ ότι πολιτεύεται σαν να της χρωστάει ο λαός και η κοινωνία.
Περαιτέρω, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφέρεται στη διαπραγμάτευση για το ονοματολογικό και σημειώνει ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, γίνονται σημαντικές προσπάθειες και από τις δύο χώρες και "παρά τα όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης, το «μομέντουμ» είναι ιδανικό.
Και αυτή τη συγκυρία εκμεταλλευόμαστε, όπως θα έκανε κάθε υπεύθυνη κυβέρνηση, επιδεικνύοντας νηφαλιότητα, διαπραγματευτική ικανότητα κι έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων".
Υπογραμμίζει ότι "χωρίς μια οριστική λύση στο ονοματολογικό με μια κοινά αποδεκτή, σύνθετη ονομασία, έναντι όλων θα γίνει αυτό που φοβούνται όλοι όσοι βγήκαν στα συλλαλητήρια», ενώ καλεί τους πολίτες να μην παρασύρονται «από την άλλοτε κεντροδεξιά ΝΔ και τον κατ' όνομα 'φιλελεύθερο' προέδρό της, που βρίσκεται ακόμα υπό την επιτροπεία της ακροδεξιάς του πτέρυγας».
Σε ερώτηση για τη συγκυρία,  έξι μήνες πριν από την έξοδο από τα μνημόνια η κ. Γεροβασίλη αναφέρει ότι η οικονομία ανακάμπτει και αποκαθίσταται η επενδυτική εμπιστοσύνη, προσθέτοντας πως «σήμερα έχουμε ανοίξει τον κύκλο της μεταμνημονιακής Ελλάδας.
Βάζουμε τις βάσεις για την επόμενη μέρα.
Και το κάνουμε με τρόπο ώστε να μην ξαναγυρίσουμε στο 2009.
Θωρακίζουμε τους θεσμούς και την οικονομία, διασφαλίζοντας ότι δεν θα ξαναβρεθούμε ποτέ όμηροι της διαπλοκής και της χρεοκοπίας».
"Βγαίνοντας από τα μνημόνια τον Αύγουστο θα είμαστε έτοιμοι να στηριχτούμε στις δυνάμεις μας.
Η ελληνική κοινωνία θα αποδείξει τις πραγματικές της δυνατότητες, στις οποίες εμείς πιστεύουμε.
Αυτή η αμφίδρομη πίστη είναι που μας επέτρεψε, παρά τα εμπόδια, να πετύχουμε τον στόχο μας.
Και θα δικαιωθούμε", καταλήγει η υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης