Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Αεροπορική τραγωδία με 66 νεκρούς κοντά στην περιοχή Semirom

tags :
Ιράν: Αεροπορική τραγωδία με 66 νεκρούς κοντά στην περιοχή Semirom
Το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ 50 λεπτά μετά την απογείωση, ενώ στο σημείο της συντριβής δεν μπορούν να προσεγγίσουν ελικόπτερα λόγω ομίχλης
(upd5) Νεκροί είναι τελικά και σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας Aseman Airlines και οι 66 άνθρωποι που επέβαιναν του αεροπλάνου που συνετρίβη στο Ιράν.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της εταιρίας, Mohammad Taqi Tabatabai,  αν και αρχικά δήλωσε ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι δυστυχώς νεκροί,  λίγο αργότερα με νεότερη δήλωσή του ανέφερε ότι δεδομένων των συνθηκών στην περιοχή  "δεν έχουμε ακόμα πρόσβαση στο ακριβές σημείο της συντριβής και επομένως δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε οριστικά τον θάνατο όλων των επιβατών και των μελών του πληρώματος".
Στο μεταξύ, τα συλλυπητήριά του εξέφρασαν  τόσο ο Ιρανός πρόεδρος Hassan Rouhani, όσο και ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Ayatollah Ali Khamenei.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του Ιράν ζήτησε από τον υπουργό Μεταφορών να ηγηθεί της έρευνας για το αροπορικό δυστύχημα.

Συλλυπητήρια Ισραηλινού πρωθυπουργού

Επιπλέον, τα  συλλυπητήριά του στις οικογένειες των 66 θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας στο Ιράν εξέφρασε από το Μόναχο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, B. Netanyahu, τονίζοντας ότι "δεν είμαστε σε διένεξη με τον ιρανικό λαό, μόνο με το καθεστώς".
Ο Netanyahu από τη Σύνοδο του Μονάχου για την Ασφάλεια όπου βρίσκεται ανέφερε πως "επωφελούμαι από αυτήν την ευκαιρία για να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των 66 πολιτών που έχασαν τη ζωή τους στο αεροπορικό δυστύχημα σήμερα".

Άγνωστα τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος

Σε ό,τι αφορά την αεροπορική τραγωδία, άγνωστα παραμένουν τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους, το οποίο  εκτελούσε πτήση από την πρωτεύουσα Τεχεράνη στην πόλη Yasuj στα νότια της χώρας και κατέπεσε στην ορεινή περιοχή Zagros στο κεντρικό Ιράν.



Στο αεροσκάφος βρίσκονταν 60 επιβάτες, δύο φρουροί ασφαλείας, δύο αεροσυνοδοί και ο πιλότος με τον συγκυβερνήτη.
Χάθηκε από τα ραντάρ στις 3:30 τα ξημερώματα της Κυριακής 18/2 (ώρα Ελλάδας) και η ομάδα έρευνας και διάσωσης του Ερυθρού Σταυρού έχει ήδη αναπτυχθεί στο σημείο της συντριβής.
Ο άσχημος καιρός δυσχεραίνει, όμως, τις έρευνες με τα ελικόπτερα.
Το αεροπλάνο ήταν ηλικίας 20 ετών.

Υπ. Εξωτερικών για αεροπορική τραγωδία του Ιραν: Συλλυπητήρια στις οικογένεις των θυμάτων

Τη βαθιά του λύπη για την αεροπορική τραγωδία στο Ιράν εξέφρασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το υπουργείο, με ανάρτησή του στο twitter, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και την αλληλεγγύη στον Ιρανικό λαό και την κυβέρνησή του.




Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Αεροσκάφος με 66 επιβάτες συνετρίβη στο κεντρικό Ιράν την Κυριακή 18/2, κατά τη διάρκεια πτήσης από την πρωτεύουσα Τεχεράνη στην πόληξ Yasuj στα νοτιοδυτικά της χώρας.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, στο πρακτορείο ISNA, στο αεροπλάνο επέβαιναν 66 άτομα, εκ των οποίων οι 6 ήταν πλήρωμα.
Πρόκειται για το αεροσκάφος ένα ATR 72 της Aseman Airlines εκτελούσε πτήση από την Τεχεράνη προς το πόλη Yasuj, το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του, περίπου στις 5 π.μ. τοπική ώρα.
Το αεροπλάνο συνετρίβη κοντά στην απομακρυσμένη ορεινή πόλη Semirom, περίπου 620 χιλιόμετρα ή περίπου 390 μίλια νότια της πρωτεύουσας, την Τεχεράνη.
Ο κυβερνήτης της Semirom ανακοίνωσε ότι διασωστικά ελικόπτερα δεν μπορούν να φτάσουν στο σημείο της συντριβής, εξαιτίας της πυκνής ομίχλης και οι διασώστες προσπαθούν να το προσεγγίσουν από ξηράς.
Η κρατική τηλεόραση PressTV μετέδωσε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 66 άνθρωποι, αλλά και ότι χάθηκε από τα ραντάρ 50 λεπτά μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης Mehrabad.
To Mehrabad βρίσκεται στη δυτική Τεχεράνη και χρησιμοποιείται κυρίως για πτήσεις εσωτερικού, αν και έχει ανταπόκριση και με διεθνή αεροδρόμια.
Σημειώνεται ότι στο Ιράν έχουν γίνει πολλές συντριβές αεροσκαφών τις τελευταίες δεκαετίες και η κυβέρνηση κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι με τις κυρώσεις τους εμποδίζουν την ανανέωση του στόλου του με την αγορά νέων αεροπλάνων από τη Δύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης