Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταμάτης (ΝΔ): Η συμμετοχή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis ξεφουσκώνει - Σε κατάσταση επικίνδυνης παραζάλης η κυβέρνηση

Σταμάτης (ΝΔ): Η συμμετοχή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis ξεφουσκώνει - Σε κατάσταση επικίνδυνης παραζάλης η κυβέρνηση
"Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση επικίνδυνης παραζάλης", αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης
H συμμετοχή "πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis ήδη έχει αρχίσει να ξεφουσκώνει", εκτιμά σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο βουλευτής της ΝΔ, Δ. Σταμάτης, υποστηρίζοντας ότι είναι ολοφάνερη η βιασύνη της κυβέρνησης να ανοίξει τον φάκελο αμέσως μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας.
"Όμως, δεν είναι ο μοναδικός λόγος κατασκευής αυτής της σκευωρίας.
Η κεντρική ιδέα αυτής της αθλιότητας ήταν και είναι να την χρησιμοποιήσουν για να διασύρουν την αντιπολίτευση, προκειμένου να πάρουν «άφεση αμαρτιών» για την ανικανότητά τους, τα ψέματα τους και την παταγώδη αποτυχία της οικονομικής τους πολιτικής.
Μια οικονομική πολιτική που έχει συντρίψει τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας και έχει οδηγήσει στη φτωχοποίηση τη μεσαία τάξη", υπογραμμίζει ο κ. Σταμάτης.
Ο ίδιος σημειώνει ότι "η μεθόδευση της σκευωρίας είναι τόσο κακοφτιαγμένη και το «αποδεικτικό» υλικό με τους κουκουλοφόρους μάρτυρες τόσο φαιδρό, που δεν μπορούν να πείσουν κανέναν λογικό άνθρωπο κι ούτε να στηρίξουν νομικά κάποια κατηγορία".
Υπογραμμίζει ωστόσο ότι η έρευνα για το οικονομικό σκάνδαλο της Novartis πρέπει να συνεχιστεί.
Ο κ. Σταμάτης ερωτηθείς για την έκβαση της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση, αναφέρει ότι η διαδικασία για την προανακριτική έχει ξεκινήσει στραβά και προσθέτει πως "χωρίς καμιά δικαιολογία η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε την εξάντληση της συζήτησης στη Βουλή σε μία μόνο συνεδρίαση.
Είναι προφανής η προσπάθεια που κάνουν να περιορίσουν τη δυνατότητα, τόσο των κομμάτων όσο και των «εμπλεκομένων» πολιτικών προσώπων, να αποκαλύψουν τη μεγάλη πολιτική σκευωρία που έχει στήσει η κυβέρνηση.
Ουσιαστικά, δηλαδή, να περιορίσουν το ξεγύμνωμα των παρανόμων μεθοδεύσεων και των φαιδρών μαρτυρικών καταθέσεων, μπροστά στα μάτια των πολιτών".
Κατά τον ίδιο, εξίσου "προκλητική και παράνομη είναι η κατ΄ αρχήν απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να στηθούν 10 κάλπες, μία για κάθε αναφερόμενο πολιτικό πρόσωπο, όταν στο αίτημά της για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής δεν υπάρχει καμιά συγκεκριμένη κατηγορία για κανέναν".
Εκφράζει την ελπίδα να την αλλάξουν την ημέρα της συζήτησης στη Βουλή, γιατί αλλιώς "θα έχουν προχωρήσει σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα".
Ακόμη, ο ίδιος χαρακτηρίζει η μήνυση που κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς,  ως «αυθόρμητη αντίδραση ενός ανθρώπου που βλέπει να επιχειρείται ο διασυρμός του» και σημειώνει ότι «η μήνυση αυτή θα εξαντληθεί στα ποινικά δικαστήρια με την καταδίκη όσων σχεδίασαν και εκτέλεσαν τη σκευωρία».
"Η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν είναι τίποτα άλλο από μια αλυσίδα προαναγγελθέντων διώξεων, παράνομων ενεργειών και αστήρικτων καταθέσεων κουκουλοφόρων μαρτύρων.
Μια οργανωμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να ρίξει λάσπη εναντίον πολιτικών κομμάτων και εναντίον όσων πολιτικών προσώπων την ενοχλούν", τονίζει χαρακτηριστικά.
Περαιτέρω, ο κ. Σταμάτης υποστηρίζει ότι «ορθώς διεγράφη από τη ΝΔ ο Ευάγγελος Αντώναρος», λέγοντας ότι «κατ΄ επανάληψη είχε υπερβεί τα εσκαμμένα», ενώ σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση θα οδηγηθεί σε εκλογές εντός του 2018 με το θέμα της Novartis ανοικτό, απαντά ότι "η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση επικίνδυνης παραζάλης.
Το μόνο που την απασχολεί είναι να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να αποφύγει μια εκλογική συντριβή.
Είναι ολοφάνερο πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα μεγάλα και δύσκολα προβλήματα της χώρας και καθημερινά αποκαλύπτεται η «γύμνια του βασιλιά» που προΐσταται αυτού του πολιτικού θιάσου.
Δεν αποκλείω, λοιπόν, τίποτα.
Μακάρι, όμως, να το κάνει".
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά "και μια μέρα λιγότερη με τους Τσίπρα-Καμμένο στην εξουσία είναι κέρδος για την Ελλάδα".
Σε ερώτηση για το ζήτημα του ονόματος με την ΠΓΔΜ, ο κ. Σταμάτης, αφού  υπενθυμίζει ότι «το 1993 είχε παραιτηθεί από βουλευτής για το όνομα της Μακεδονίας», τονίζει ότι η θέση του δεν έχει αλλάξει και "το όνομα της Μακεδονίας είναι το όχημα αναγνώρισης της ύπαρξης ενός ανύπαρκτου "μακεδονικού έθνους".
Αυτό δεν πρόκειται να το αποδεχτώ ποτέ".
Κληθείς τέλος να απαντήσει αν φοβάται κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας μεταξύ άλλων, αναφέρει πως "όσο αυξάνεται για την Τουρκία η πίεση στα νοτιοανατολικά σύνορά της και ο φόβος της για τη δημιουργία κουρδικού κράτους, ο κίνδυνος κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικότητας σε βάρος της Ελλάδος και της Κύπρου είναι υπαρκτός.
Επίσης, όσο ο Erdogan αισθάνεται ανασφαλής στο εσωτερικό της Τουρκίας, λόγω του πολυεπίπεδου διχασμού που έχει προκαλέσει στη χώρα του, η εξαγωγή της εσωτερικής κρίσης είναι πολύ πιθανόν να τον οδηγήσει σε επικίνδυνες συμπεριφορές.
Όμως και οι ευθύνες της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της είναι μεγάλες".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης