Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ενδεχόμενο ανάληψης δράσης κατά του Ιράν προανήγγειλε ο Netanyahu από το Μόναχο

Το ενδεχόμενο ανάληψης δράσης κατά του Ιράν προανήγγειλε ο Netanyahu από το Μόναχο
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός,  B. Netanyahu,  χαρακτήρισε την Τεχεράνη ως τη μεγαλύτερη παγκόσμια απειλή και κάλεσε Ευρωπαίους και Αμερικάνους αξιωματούχους να καταπολεμήσουν το Ιρά
O Ισραηλινός πρωθυπουργός, Benjamin Netanyahu, υποστήριξε την Κυριακή 18/2 ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να δράσει απευθείας κατά του Ιράν και όχι μόνο ενάντια στους συμμάχους του στη Μέση Ανατολή, εφόσον χρειαστεί, προσθέτοντας ότι η Τεχεράνη είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια απειλή.
Kρατώντας ένα κομμάτι αντικειμένου, το οποίο ισχυρίστηκε ότι ήταν ιρανικό drone, o Netanyahu είπε στο Συνέδριο Ασφαλείας του Μονάχου ότι "δεν θα επιτρέψουμε στο Ιράν να χώσει τη μύτη της τρομοκρατίας στον λαιμό μας".
"Θα δράσουμε αν χρειαστεί, όχι ενάντια στους συμμάχους του Ιράν, αλλά απευθείας κατά του Ιράν" προειδοποίησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
Απυεθυνόμενος στην εκδήλωση του Μονάχου για πρώτη φορά, ο Netanyahu είπε στους Αμερικάνους και Ευρωπαίους παρευρισκόμενους να καταπολεμήσουν άμεσα το Ιράν, δείχνοντας σε ένα χάρτη την αυξανόμενη παρουσία του στη Μέση Ανατολή.
Είπε ότι το Ιράν αυξάνει την περιοχή του, καθώς ο συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ καθαρίζει την περιοχή της Μέσης Ανατολής από το Ισλαμικό Κράτος.
"Η ατυχία είναι ότι ενώ το ISIS συρρικνώνεται, το Ιράν επεκτείνεται και προσπαθεί να εγκαθιδρύσει την κυριαρχία του στη Μέση Ανατολή, φτιάχνοντας κάτι σαν μία γέφυρα από τη νότια Υεμένη μέχρι το Ιράκ, τη Συρία, τον Λίβανο και τη Γάζα.
"Αυτή είναι μία πολύ επικίνδυνη εξέλιξη για την περιοχή μας" εξήγησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης