Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζησωκράτης: Έκδηλος στόχος της κυβέρνησης η δημιουργία σκιών που θα βαραίνουν τους πολιτικούς αντιπάλους

Χατζησωκράτης: Έκδηλος στόχος της κυβέρνησης η δημιουργία σκιών που θα βαραίνουν τους πολιτικούς αντιπάλους
"Tο μεγαλύτερο πρόβλημα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ότι αναδεικνύει μια ασυγχώρητη προχειρότητα και ερασιτεχνισμό απέναντι σε έναν γείτονα", ανάφερε ο Δ. Χατζησωκράτης
"Το σκάνδαλο της Novartis είναι πράγματι μεγάλο και παγκόσμιο" και "η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Τετάρτη είναι βέβαιο πως θα αναδείξει σημαντικές πλευρές μιας εξυφαινόμενης πολιτικής σκευωρίας στο πλαίσιο του πραγματικού σκανδάλου της Novartis", τόνισε ο Δ. Χατζησωκράτης, μέλος του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.
Ο κ. Χατζησωκράτης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει ότι "απαιτείται πλήρης διαλεύκανση όλων των πτυχών του.
Και οπωσδήποτε και της ελληνικής.
Με σεβασμό όμως των στοιχειωδών κανόνων.
Όπως είναι η απόλυτη διάκριση πολιτικής και δικαστικής εξουσίας.
Όπως είναι η διαρκής υπενθύμιση ότι η αναγραφή ενός ονόματος σε μια δικογραφία δεν συνιστά απαραίτητα ένδειξη ενοχής.
Όπως είναι η αποφυγή εμπρηστικών σχολίων", προσθέτοντας ότι "η κυβέρνηση δεν ακολούθησε και δεν ακολουθεί κανένα από αυτούς τους κανόνες" .
Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ότι "και μόνο ο χρονισμός της αμελλητί κατάθεσης της δικογραφίας, μια μέρα μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας, αλλά και η επιδεικτική παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναδεικνύει πολιτική παρέμβαση στη δικογραφία".
Κατά τον ίδιο, "ο στόχος της κυβέρνησης είναι έκδηλος: η δημιουργία σκιών, που θα βαραίνουν τους πολιτικούς αντιπάλους.
Οι ύποπτοι, που θα μένουν ύποπτοι μέχρι τις επόμενες εκλογές".
Σημειώνει δε, ότι η σύσταση προκαταρτικής ήταν υποχρεωτική και μονόδρομος και υπενθυμίζει ότι "το Κίνημα Αλλαγής, από την πρώτη στιγμή, ζήτησε να χυθεί παντού άπλετο φως.
Και θα στηρίξει όλες τις ενέργειες της Δικαιοσύνης για την αναζήτηση της αλήθειας, προς πάσα κατεύθυνση ανεξαιρέτως".
Μάλιστα, τονίζει ότι οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής θα υπερψηφίσουν την σύσταση Προκαταρκτικής και δεν θα σταθούν σε διαδικαστικού χαρακτήρα λεπτομέρειες, πέρα από την όποια μικροπολιτική σκοπιμότητα που πιθανόν να υποκρύπτεται.
Ο ίδιος τόνισε ότι από τη δικογραφία που έχει αποσταλεί στη Βουλή δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως οι μαρτυρίες των «προστατευομένων» μαρτύρων «μπάζουν» και μάλιστα, σε πολλές πλευρές τους αναδεικνύεται πως έχουν ένα χαρακτήρα πολιτικά «πειραγμένο».
Για το Σκοπιανό υπογράμμισε την ανάγκη για "λύση συνολική και αποτελεσματική που θα διασφαλίζει πλήρως τα εθνικά συμφέροντα, μια ενιαία συνθήκη με νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης των όσων θα συμφωνηθούν.
Με σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις.
Και για εμάς είναι απολύτως σαφές ότι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, χωρίς την παρουσία του ονόματος Μακεδονία ως συνθετικό, συνολική λύση δεν θα υπάρξει. Έχουμε επίσης επισημάνει, από την πρώτη στιγμή, ότι εμείς ως πολιτικός χώρος δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε".
Αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την αντίδραση της κυβέρνησης ο κ. Χατζησωκράτης σημειώνει ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ότι αναδεικνύει μια ασυγχώρητη προχειρότητα και ερασιτεχνισμό απέναντι σε έναν γείτονα, που δεν έχει σταματήσει να επιβουλεύεται, έχει σταθερή επεκτατική στόχευση, μεθοδικότητα και θεσμική μνήμη και εσχάτως αναπτύσσεται ως αναθεωρητική δύναμη της ευρύτερης περιοχής», αλλά και ότι «είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό ότι η εκφρασμένη κυβερνητική βούληση για βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία έχει αφεθεί στο έλεος ενός ανεκδιήγητου και γραφικού, άρα και επικίνδυνου υπουργού Εθνικής 'Αμυνας».
Τέλος, για τον νέο φορέα μεταξύ άλλων τόνισε ότι "βαδίζοντας προς το πρώτο ιδρυτικό συνέδριο του νέου ενιαίου φορέα που θα διεξαχθεί οριστικά στις 16-18 του προσεχούς Μαρτίου, δεν μπορεί παρά να είμαστε ικανοποιημένοι για το σημαντικό δρόμο που έχουμε διανύσει.
Είναι τώρα ευθύνη όλων μας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών και οι διεργασίες να οδηγήσουν σε έναν ισχυρό φορέα με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στη χώρα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης