Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Σκληρή επίθεση Trump στο FBI για την έρευνα περί ρωσικής ανάμιξης στις εκλογές

Reuters: Σκληρή επίθεση Trump στο FBI για την έρευνα περί ρωσικής ανάμιξης στις εκλογές
Το FBI αναλώνει πάρα πολύ χρόνο στο θέμα της ρωσικής έρευνας αντί να ερευνήσει τις καταγγελίες που είχε για το δράστη της επίθεση σε σχολεί οστη Φλόριντα 
Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του FBI και του αμερικανού προέδρου Donald Trump με αφορμή την πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο της Φλόριντα.
Ο αμερικανός πρόεδρος επέκρινε έντονα την ομοσπονδιακή αστυνομία των ΗΠΑ ότι αναλώνει «πάρα πολύ χρόνο» στο θέμα της έρευνας για τα περί ρωσικής ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές αντί να ερευνήσει τις καταγγελίες που είχε για το δράστη της επίθεσης.
«Πραγματικά είναι κρίμα που το FBI έχασε όλα τα σήματα που εστάλησαν από τον δράστη της επίθεσης στο σχολείο της Φλόριντα. Αυτό δεν είναι αποδεκτό», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. «Περνούν υπερβολικά πολύ χρόνο προσπαθώντας να αποδείξουν τη ρωσική συνωμοσία με την εκστρατεία Trump. Δεν υπάρχει συνωμοσία. Επιστρέψτε στα βασικά σας καθήκοντα και κάντε μας όλους περήφανους» πρόσθεσε, παρότι το FBI δεν ηγείται της έρευνας για τη ρωσική υπόθεση από τον περασμένο Μάιο.
Σύμφωνα με το Reuters, το FBI δέχεται πλήθος επικρίσεων μετά την παραδοχή της υπηρεσίας ότι στις 5 Ιανουαρίου είχε λάβει ένα τηλεφώνημα από συγγενή του Nicola Kruz, του 19χρονου που άνοιξε πυρ αδιακρίτως στο πρώην σχολείο του, στην πόλη Πάρκλαντ, την Τετάρτη, σκοτώνοντας 17 ανθρώπους. Στο τηλεφώνημα αυτό περιγράφεται η αποκλίνουσα συμπεριφορά του νεαρού και οι φονικές προθέσεις του.
Η έρευνα για τη ρωσική παρέμβαση στην προεδρική εκστρατεία του Trump το 2016 δεν διενεργείται πλέον από το FBI, αλλά από τον ειδικό εισαγγελέα Robert Muller, μετά την αποπομπή του διευθυντή του FBI James Komey από τον πρόεδρο των ΗΠΑ τον Μάιο 2017. Διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές διεξάγουν ξεχωριστές έρευνες για την υπόθεση.
Δεκατρείς Ρώσοι, ανάμεσά τους ένας στενός συνεργάτης του προέδρου Putin, κατηγορήθηκαν την Παρασκευή από την αμερικανική δικαιοσύνη ότι ευνόησαν την υποψηφιότητα του Trump με δόλια μέσα. Η Μόσχα χαρακτήρισε «παράλογους» τους ισχυρισμούς για ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης