Δίδακτρα στα πανεπιστήμια ανάλογα με το πανεπιστημιακό αντικείμενο εξετάζει η βρετανική κυβέρνηση

Δίδακτρα στα πανεπιστήμια ανάλογα με το πανεπιστημιακό αντικείμενο εξετάζει η βρετανική  κυβέρνηση
Σύμφωνα με τους Sunday Times η κυβέρνηση αναμένεται να μειώσει τα δίδακτρα για τα μαθήματα των κοινωνικών επιστημών και των τεχνών, τα οποία είναι λιγότερο για τα πανεπιστήμια
Στην επιβολή διδάκτρων ανάλογα με το πανεπιστημιακό αντικείμενο προσανατολίζεται η βρετανική κυβέρνηση, όπως άφησε να διαφανεί σήμερα (18/2/2018) ο υπουργός Παιδείας Damian Hinds ενώ ήδη εξελίσσεται μία γενικότερη συζήτηση για τη χρηματοδότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Τα πανεπιστημιακά δίδακτρα στην Αγγλία είναι υψηλά σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης και ανέρχονται σε περίπου 9.000 λίρες ετησίως.
Να σημειωθεί ότι, το Εργατικό Κόμμα κέρδισε την υποστήριξη των φοιτητών στις εκλογές του 2017 δεσμευόμενο για μελλοντική κατάργηση των διδάκτρων, όπως σημειώνει το Reuters. 
Ο Hinds υπεραμύνθηκε  κατ 'αρχήν της επιβολής των διδάκτρων, λέγοντας, πως κατανέμουν με δίκαιο τρόπο το κόστος της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης μεταξύ του φορολογούμενου και του φοιτητή.
Ωστόσο εξέφρασε την άποψη, πως θα έπρεπε να υπάρξει μεγαλύτερη ποικιλία στον τρόπο χρηματοδότησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
«Αυτό που πρέπει να εξετάσουμε είναι οι διαφορετικές πτυχές των διδάκτρων ,τόσο το κόστος για την εκπαίδευση, η αξία του σπουδαστή όσο και η αξία για την κοινωνία μας στο σύνολό της και για την οικονομία μας» τόνισε ο Βρετανός υπουργός Παιδείας μιλώντας στο BBC.
Σύμφωνα με τους Sunday Times η κυβέρνηση αναμένεται να μειώσει τα δίδακτρα για τα μαθήματα των κοινωνικών επιστημών και των τεχνών, τα οποία είναι λιγότερο για τα πανεπιστήμια.
Ο Hinds παρατήρησε, πως όλα τα ιδρύματα χρεώνουν  το ίδιο μέγιστο ποσό για σχεδόν όλα τα μαθήματα, προσθέτοντας πως θα ήθελε να δει περισσότερες επιλογές στην κοστολόγηση.
Επί τάπητος τίθεται και το επιτόκιο στα φοιτητικά δάνεια για τη χρηματοδότηση των διδάκτρων και του κόστους διαβίωσης των φοιτητών.
Κοινοβουλευτική επιτροπή εκτιμά, πως θα πρέπει να μειωθεί το επιτόκιο  στα δάνεια προς τους Άγγλους φοιτητές.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS