Τελευταία Νέα
Διεθνή

Akinci (Τουρκοκύπριος): Θα ξεκινήσουμε δικές μας έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ αν δεν συμβιβαστεί η Κύπρος

Akinci (Τουρκοκύπριος): Θα ξεκινήσουμε δικές μας έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ αν δεν συμβιβαστεί η Κύπρος
Οι έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ θα γίνουν σε συνεργασία με την Τουρκία, με το καράβι γεωτρήσεων που απέκτησε πριν από λίγο διάστημα
Νέες απειλές κατά της Κύπρου εξαπολύει ο τουρκοκύπριος ηγέτης M. Akinci λέγοντας ότι το ψευδοκράτος θα ξεκινήσει δικές του έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ με τη συνεργασία της Τουρκίας εάν η κυπριακή κυβέρνηση δεν δεχθεί συμβιβασμό.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk είπε χαρακτηριστικά πως «είτε θα καταλήξουμε σε ενδιάμεσες φόρμουλες στο θέμα της ΑΟΖ, είτε η τουρκοκυπριακή πλευρά σε συνεργασία με την Τουρκία θα ξεκινήσει δικές της έρευνες».
Υποστήριξε ακόμη πως «αυτός ο πλούτος είναι κοινός. Δεν ανήκει αποκλειστικά στους Ελληνοκύπριους», προσθέτοντας πως η λύση για εξάλειψη της έντασης στην Κυπριακή ΑΟΖ είναι «να παραιτηθεί, η ελληνοκυπριακή πλευρά από την αδιάλλακτη στάση της».
«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η μετατροπή αυτού του πεδίου από πεδίο αντιπαράθεσης σε πεδίο συνεργασίας» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Καταλήγοντας προανήγγειλε ότι θα προχωρήσει και η δική του πλευρά σε έρευνες. «Και φυσικά, σε συνεργασία με την Τουρκία, με το καράβι γεωτρήσεων που απέκτησε η Τουρκία πριν από λίγο χρονικό διάστημα, και εμείς θα ξεκινήσουμε εργασίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης