Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ένοπλη επίθεση με τουλάχιστον 4 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες σε ορθόδοξη εκκλησία

tags :
Ρωσία: Ένοπλη επίθεση με τουλάχιστον 4 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες σε ορθόδοξη εκκλησία
Ο δράστης άνοιξε πυρ με κυνηγετικό όπλο σε ομάδα ανθρώπων που βρίσκονταν σε εκκλησία για να γιορτάσουν τη Σαρακοστή
Ένοπλη επίθεση σε εκκλησία Ορθοδόξων με τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες σημειώθηκε στο Νταγκεστάν της νότιας Ρωσίας.
Σύμφωνα με το δίκτυο Russia Today, που επικαλείται πληροφορίες από το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών, ο δράστης άνοιξε πυρ με κυνηγετικό όπλο σε ομάδα ανθρώπων που βρίσκονταν σε εκκλησία για να γιορτάσουν το λεγόμενο Φεστιβάλ της Μασλένιτσα, το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη της Σαρακοστής για τους ρώσους ορθόδοξους.
Οι δυνάμεις ασφαλείας ενεργοποιήθηκαν αμέσως και εξουδετέρωσαν τον δράστη, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.
«Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι εκεί, μαμάδες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι. Πιστεύω ότι ο Θεός μάς έσωσε, μη επιτρέποντας στον άνθρωπο να μπει μέσα στην εκκλησία» είπε μια γυναίκα. Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, ο δράστης στόχευε ανθρώπους που έβγαιναν από την εκκλησία, ενώ πολλοί γλύτωσαν καθώς πρόλαβαν να κρυφτούν μέσα στο ναό.
Σύμφωνα με τις αρχές ο δράστης είναι κάτοικος της περιοχής και ηλικίας γύρω στα 20 έτη. Τα κίνητρα της επίθεσης δεν έχουν γίνει γνωστά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης