Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι ακραίες εκτιμήσεις της Citi: Στα 4,5% το 10ετές ομόλογο των ΗΠΑ, στα 100 δολάρια το πετρέλαιο

Οι ακραίες εκτιμήσεις της Citi: Στα 4,5% το 10ετές ομόλογο των ΗΠΑ, στα 100 δολάρια το πετρέλαιο
Το μέγιστο ερώτημα, πέραν της κίνησης του πληθωρισμού και τις αποδόσεις των μετοχών είναι ο χρονικός ορίζοντας, στον οποίο θα μπορούσαν να ανατραπούν τα δεδομένα στις αγορές πέραν της παρούσης μεταβλητότητας
Μία περιγραφή ακραίων εκτιμήσεων για την αγορά το επόμενο διάστημα εμπεριέχεται σε έκθεση της Citi, που ιεραρχεί ως σημαντικότερη την απόδοση τoυ δεκαετούς αμερικανικού ομολόγου τουλάχιστον στο 4,5%.
Βάσει της ίδιας έκθεσης σε μία κρίσιμη φάση για την παγκόσμια οικονομία και τις κεφαλαιαγορές η παρούσα μεταβλητότητα είναι απλώς μία ένδειξη ενός νέου οικονομικού κύκλου.
Το μέγιστο ερώτημα, πέραν της κίνησης του πληθωρισμού και τις αποδόσεις των μετοχών είναι ο χρονικός ορίζοντας, στον οποίο θα μπορούσαν να ανατραπούν τα δεδομένα στις αγορές πέραν της παρούσης μεταβλητότητας.
Μέσα στους στόχους, που περιγράφει η έκθεση της Citi περιλαμβάνονται: η απόδοση του δεκαετούς αμερικανικού ομολόγου στο 4,5%, άνοδος του ευρώ στα 1,40 δολάρια, το αμερικανικό νόμισμα στα 95 γιεν, το πετρέλαιο στα 95 – 100 δολάρια και αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων στις 650 με 700 μονάδες βάσης.  

Η απόδοση του δεκαετούς αμερικανικού ομολόγου στο 4,5% (+)

Δεδομένων των σημερινών (όχι όλων των ολοκληρωμένων σχηματισμών) εάν οι σημερινές αποδόσεις του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ξεπεράσει το 3%, μία τέτοια προδιαγραφόμενη εξέλιξη θα μπορούσε να εμφανιστεί τα επόμενα χρόνια;
Οι αποδόσεις 4,5% παρουσιάστηκαν για τελευταία φορά τον Νοέμβριο του 2007.
Πολλοί αναλυτές υποστηρίξουν ότι αυτό είναι αδύνατο, δεδομένου του μεγάλου χρέους, των χαμηλότερων ποσοστών αποταμίευσης και άλλων στοιχείων που συχνά συντείνουν σε χαμηλότερες αποδόσεις.
Ωστόσο, αν υποτεθεί ότι οι αποδόσεις θα υπερβούν αποφασιστικά το 2018 το 3%, η βάση στις αποδόσεις θα έχει διάρκεια επτά ετών για να ολοκληρωθεί, οπότε ο στόχος πρέπει να επιτευχθεί μόνο από τα μέσα του 2025 και μετά.
https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/citi%20crazy%201.jpg?itok=RsFYvw5j

Στα 1,40 δολάρια το ευρώ

Σχετικά με την πορεία του ευρώ σε σχέση με το δολάριο, η Citi προβλέπει πως το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα θα βρεθεί σε μία ιδιαίτερα αυξητική φάση και στη συνέχεια θα παρουσιάσει μία απότομη πτώση για να ακολουθήσει ένα πραγματικό «ράλι», περιγραφή που παραπέμπει σε μία τιμή περί τα 1,40 δολάρια το 2019. 
Για το ιαπωνικό νόμισμα βάσει της πορείας αναφέρει από τεχνικής άποψης πως η προσέγγιση των 100 γεν προς ένα δολάριο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες και επικρατέστερη φαίνεται μία τιμή στα 95.   
Να σημειωθεί ότι οι εκτιμήσεις αυτές αφήνουν σχεδόν αμετάβλητη τη σχέση του ευρώ με το γιεν.
Η Citi εξηγεί: «Το ευρώ στα 1,40 και το γιεν στα 95 θα υποδηλώνουν κάποια ανατίμηση στις πραγματικές συναλλαγματικές ισοτιμίες, κάτι που θα ήταν μία σχετικά περιορισμένου βάθος αλλαγή  αν όλα τα άλλα νομίσματα ακολουθήσουν τον τρέχοντα ρυθμό».

Το πετρέλαιο στα 95 – 100 δολάρια

Αν και οι προβλέψεις της Citi αφορούν χαμηλότερες τιμές πετρελαίου το δεύτερο μισό του 2018 κυρίως λόγω της υψηλότερης προσφοράς των ΗΠΑ και το Brent εκτιμάται στα 50 δολάρια το βαρέλι, η πορεία του μαύρου χρυσού προδιαγράφεται ανοδική.
Εάν υποτεθεί, πως η προσφορά του ΟΠΕΚ παραμείνει αμετάβλητη και η γεωπολιτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή εξακολουθεί να είναι αβέβαιη, η ευρεία βάση στις τιμές του πετρελαίου για το 2014-2017 μπορεί να σηματοδοτήσει μια άνοδο πέραν της εκτίμησης της Citi, ακολουθούμενη από νέα δυναμική περί τα 95- 100 δολάρια το βαρέλι.
Αλλά οι απροσδόκητα υψηλότερες τιμές πετρελαίου μπορεί να είναι ένας λόγος που οι αποδόσεις ξεπερνούν επίσης τα τρέχοντα αναμενόμενα εύρη.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/citi%20crazy%204.jpg?itok=MbmvpFZB

Άνοδος των ομολόγων υψηλής απόδοσης

Τέλος προβλέπεται μία κίνηση των ομολόγων υψηλής απόδοσης προς τις 650- 700 μονάδες βάσης κυρίως λόγω της ισχυρής ανάπτυξης και μετά την απόφαση της Fed να περιστείλει την πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης, πέραν των 567 μονάδων, που προβλέπεται για το άμεσο μέλλον.
Μία τέτοια εξέλιξη θα σηματοδοτούσε σημαντική ανατροπή στις παγκόσμιες αγορές.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/citi%20crazy%205.jpg?itok=w5ZSLxgd

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης