Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Διαδήλωση κατά της οπλοκατοχής προετοιμάζουν οι μαθητές που επέζησαν από το μακελειό στη Φλόριντα

tags :
ΗΠΑ: Διαδήλωση κατά της οπλοκατοχής προετοιμάζουν οι μαθητές που επέζησαν από το μακελειό στη Φλόριντα
Στόχος των διαδηλωτών είναι να σταματήσουν οι πολιτικοί αξιωματούχοι να αποδέχονται χρήματα από το λόμπι των όπλων
Διαδήλωση κατά της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ προετοιμάζουν οι μαθητές που επέζησαν από το μακελειό σε σχολείο της Φλόριντας.
Όπως ανακοίνωσαν σήμερα (18/2) η διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαρτίου στην Ουάσιγκτον με αίτημα την επιβολή αυστηρότερων ελέγχων στην οπλοκατοχή, στον απόηχο της τραγωδίας που αναζωπύρωσε τη διαμάχη για τα όπλα στις ΗΠΑ.
Υπό τον τίτλο «Πορεία για τις ζωές μας», η διαδήλωση της Ουάσιγκτον αναμένεται να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και για άλλες κινητοποιήσεις στη χώρα.
«Δεν θα γίνει εναντίον του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ή εναντίον των Δημοκρατικών» διαβεβαίωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο Cameron kaski, ένας από τους μαθητής της πρώτης λυκείου που έζησαν το μακελειό στο σχολείο του στη Φλόριντα.
«Κάθε πολιτικός και από τα δύο κόμματα που δέχεται χρήματα από την NRA (το λόμπι των όπλων) ευθύνεται για αυτού του είδους τα περιστατικά» υπογράμμισε το αγόρι, καταδικάζοντας το γεγονός ότι «η NRA υπερασπίζεται και προωθεί αυτήν την κουλτούρα των όπλων». Το πανίσχυρο λόμπι αντιτίθενται σε οποιονδήποτε περιορισμό επικαλούμενο τη δεύτερη τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος που εγγυάται το δικαίωμα της οπλοκατοχής.
Στόχος των διαδηλωτών είναι να δημιουργήσουν μια νέα κανονικότητα βάσει της οποίας θα θεωρείται ντροπή οι πολιτικοί αξιωματούχοι να αποδέχονται χρήματα από τη NRA. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης