Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: «Κατασκευασμένη ιστορία» η επίθεσή μας με χημικά όπλα στη Συρία

Τουρκία: «Κατασκευασμένη ιστορία» η επίθεσή μας με χημικά όπλα στη Συρία
Σύμφωνα με κουρδικές πηγές, από την επίθεση αυτή οι πληγέντες παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και άλλα συμπτώματα ενδεικτικά μιας επίθεσης με χημικά
Η Τουρκία δεν χρησιμοποίησε ποτέ χημικά όπλα στις επιχειρήσεις της στη Συρία και προσέχει μην πληγούν άμαχοι, είπε ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας και ενώ Κούρδοι κατηγορούν την Άγκυρα για χρήση τέτοιων όπλων σε αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Αφρίν της Συρίας.
«Είναι απλά μια κατασκευασμένη ιστορία. Η Τουρκία δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ κανένα είδος χημικών όπλων» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu σε δημοσιογράφους στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου.
Ο  Cavusoglu απέρριψε τις σχετικές αναφορές ως προπαγάνδα από οργανώσεις κοντά στο παράνομα Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK), το οποίο διεξήγαγε τριετή ένοπλο αγώνα στην τουρκική επικράτεια.
Σημείωσε ότι η Τουρκία έλαβε τη μέγιστη προσοχή για την προστασία των αμάχων στη στρατιωτική επιχείρηση, ενώ οι Κουρδικές δυνάμεις (YPG) χρησιμοποίησαν πολίτες ως «ανθρώπινες ασπίδες» σε περιοχές υπό τον έλεγχό τους, όπως αναφέρει το Reuters.
Οι συριακές κουρδικές δυνάμεις και μια ομάδα παρατηρητών υποστηρίζουν ότι ο τουρκικός  στρατός πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή κοντά στην Αφρίν την Παρασκευή (16/2), κατά την οποία τραυματίστηκαν έξι άτομα.
Σύμφωνα με κουρδικές πηγές, από την επίθεση αυτή οι πληγέντες παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και άλλα συμπτώματα ενδεικτικά μιας επίθεσης με χημικά.
Στις 6 Φεβρουαρίου 2018, τα Ηνωμένα Έθνη ζήτησαν άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης