Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτρουμάνης: Γελοία ιστορία η υπόθεση Novartis – Μεθόδευση από την κυβέρνηση

tags :
Κουτρουμάνης: Γελοία ιστορία η υπόθεση Novartis – Μεθόδευση από την κυβέρνηση
Άλλο να ερευνάται ένα σκάνδαλο άλλο να το χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους υποστήριξε ο κ.Κουτρουμάνης
Γελοία ιστορία χαρακτήρισε την υπόθεση της Novartis o o πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κουτρουμάνης του οποίου το όνομα αναφέρεται στη δικογραφία.
Σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Κουτρουμάνης κάνει λόγο για μεθόδευση από την κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την εν λόγω υπόθεση για να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους.
«Εκείνο που γνωρίζω είναι όσα περιλαμβάνονται στη δικογραφία η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή και την οποία παρέλαβα.
Σε αυτή τη δικογραφία λοιπόν η μόνη αναφορά στο όνομά μου γίνεται από ένα μάρτυρα με το ψευδώνυμο Σαράφης ο οποίος ισχυρίζεται ότι έμαθε πως ένα στέλεχος της ΝΟΒΑΡΤΙΣ ζήτησε από τη μητρική εταιρεία το ποσό των 500.000 ευρώ προκειμένου να δοθεί σε 12 κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων αναφέρεται και το όνομά μου.
Χωρίς να αναφέρει αν τα χρήματα δόθηκαν και σε ποιους.
Πρόκειται για γελοία ιστορία.
Σε κάθε περίπτωση και αυτό το γνωρίζω πολύ καλά, δεν θα δεχόμουν και δεν δέχτηκα ποτέ στη ζωή μου να πάρω ούτε ένα ευρώ και από κανέναν.
Να επισημάνω βέβαια και το γεγονός ότι ως υπουργός Εργασίας δεν είχα καμιά αρμοδιότητα στα θέματα τιμολόγησης και διαμόρφωσης της λίστας φαρμάκου, αυτά για τα οποία ενδιαφέρεται κάθε φαρμακευτική εταιρεία.
Η μεθόδευση είναι προφανής και μόνο από το γεγονός ότι διαρρέουν τα 10 ονόματα των πολιτικών προσώπων, δύο πρώην πρωθυπουργών και 8 πρώην υπουργούν και αμέσως μετά κορυφαίοι υπουργοί της Κυβέρνησης μιλούν «για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» προκειμένου να το συνδέσουν απόλυτα με τα πολιτικά πρόσωπα.
Και έχουμε και δηλώσεις πρωτοφανείς και σε πλήρη αντίθεση με τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό που λένε ότι «ας αποδείξουν ότι είναι αθώοι» τόνισε ο κ.Κουτρουμάνης, ο οποίος χαρακτήρισε μυθεύματα τα όσα καταγγέλλουν σε βάρος του οι προστατευόμενοι μάρτυρες.
«Δεν νομίζω ότι αμφισβητεί κανένας την ύπαρξη του σκανδάλου, το οποίο μάλιστα είναι εκτεταμένο σε διεθνές επίπεδο.
Εξάλλου το σκάνδαλο με το φάρμακο είναι διαχρονικό και διαρκές με μικρότερη βέβαια ένταση από το 2010 και μετά , λόγω των αποτελεσματικών μέτρων που εφαρμόσαμε για τον έλεγχο και τον περιορισμό της δαπάνης.
Είναι κοινό μυστικό ότι στην Ελλάδα και διεθνώς υπήρξαν και υπάρχουν φαρμακευτικές εταιρείες που χρησιμοποιούν αθέμιτους τρόπους προώθησης των προϊόντων τους.
Είναι άλλο πράγμα όμως, να ερευνάται ένα σκάνδαλο, που είναι αυτονόητο και άλλο να χρησιμοποιεί μια κυβέρνηση το σκάνδαλο για να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους, όπως συμβαίνει σήμερα» υποστήριξε ο κ.Κουτρουμάνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης