Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άλμα 1,97% για τον Nikkei στο Τόκιο - Αργία σε Κίνα και Wall Street

Άλμα 1,97% για τον Nikkei στο Τόκιο - Αργία σε Κίνα και Wall Street
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 1,97% στις 22.149 μονάδες
Με σημαντικά κέρδη έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο, την ώρα που οι αγορές σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ και Wall Street θα παραμείνουν κλειστές λόγω αργίας.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 1,97% στις 22.149 μονάδες, ενώ ο δείκτης Topix σημείωσε τα υψηλότερα κέρδη των τελευταίων έξι εβδομάδων, καθώς ξεθωριάζει το ράλι στο γεν.
Οι αγορές της Ασίας οδεύουν προς την καλύτερη εβδομάδα από τον Σεπτέμβριο του 2016, με τις μετοχές σε Σεούλ, Σίδνεϊ και Σιγκαπούρη να καταγράφουν επίσης κέρδη.
Το ιαπωνικό γεν υποχωρούσε από τα υψηλά 15 μηνών, παρά την ισχυρή άνοδο στις εισαγωγές και τις εξαγωγές τον Ιανουάριο, σημάδι ότι η οικονομία της Ιαπωνίας εξακολουθεί να αναπτύσσεται.
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων σκαρφάλωσε σήμερα Δευτέρα (19/2) το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από την άνοδο της ασιατικές αγορές, καθώς και λόγω των αυξανόμενων εντάσεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Ειδικότερα, περί τις 9:03 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,71% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 65,30 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας επεκτείνει τα κέρδη του κατά +3% την περασμένη εβδομάδα.
Παράλληλα, το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,10% στα 62,23 δολ. ανά βαρέλι, ενώ προηγουμένως είχε σκαρφαλώσει στα 62,41 δολ. ανά βαρέλι, γεγονός που συνιστά την υψηλότερη τιμή του από τις 7 Φεβρουαρίου 2018.
«Η ανοδική πορεία του πετρελαίου από τα χαμηλά των 58 δολ. ανά βαρέλι της περασμένης εβδομάδας συνεχίζεται», σχολιάζει ο CEO της Emori Capital Management, Tetsu Emori, προσθέτοντας ότι «το πετρέλαιο δέχεται ήπια στήριξη από τα κέρδη στις αγορές της Ασίας, ωστόσο δέχεται πιέσεις από την άνοδο των εξεδρών γεώτρησης στις ΗΠΑ και την ελαφρά ανάκαμψη του δολαρίου».
Παράλληλα, ο μαύρος χρυσός δέχεται στήριξη και από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού τυ Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, κατά του Ιράν, οι οποίες φέρνουν τις δύο χώρες πιο κοντά σε μία άμεση αντιπαράθεση.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα οι εξέδρες εξορύσεων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7, στις 798 συνολικά, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης