Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες στις ευρωαγορές, με το βλέμμα στο Eurogroup - Αργία στη Wall Street, οριακές μεταβολές στα futures

Ήπιες απώλειες στις ευρωαγορές, με το βλέμμα στο Eurogroup - Αργία στη Wall Street, οριακές μεταβολές στα futures
Οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους στη συνεδρίαση του Eurogroup, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης καλούνται να επιλέξουν τον διάδοχο του Vitor Constancio
(upd) Ήπια πτωτικά κινούνται σήμερα (19/2/2018) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, μετά τα ισχυρά κέρδη και την καλύτερη εβδομάδα σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους, ενώ οι επενδυτές δείχνουν να αναζητούν έναν καταλύτη, με τη Wall Street και την αγορά της Κίνας να είναι κλειστές λόγω αργίας.
Οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους στη συνεδρίαση του Eurogroup, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης καλούνται να επιλέξουν τον διάδοχο του Vitor Constancio στη θέση του αντιπροέδρου της ΕΚΤ.
Την ίδια ώρα, πιέσεις στη μετοχή της Daimler, στον απόηχο δημοσιεύματος που ανέφερε ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε χρησιμοποιήσει συστήματα διαχείρισης λογισμικού για να περνά τις αυστηρές δοκιμές εκπομπών ρύπων στις ΗΠΑ, πιέζουν χαμηλότερα τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 (-0,2%).
Περί τις 17:45, ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί κατά 0,4% στις 12.403 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,6%, στις 7.253 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κινείται κατά 0,3% χαμηλότερα, στις 5.264 μονάδες.
Την ίδια ώρα, οριακές μεταβολές καταγράφουν τα futures των δεικτών στη Wall Street, η οποία θα παραμείνει κλειστή σήμερα λόγω της αργίας της Ημέρας Προέδρου, με τους επενδυτές να απέχουν από τα υψηλά στοιχήματα.
Περί τις 17:45, τα futures του Doe Jones υποχωρούσαν κατά 0,4%, στις 25.140 μονάδες, του S&P 500 κατέγραφαν απώλειες 0,4% στις 2.726 μονάδες, ενώ του Nasdaq σημείωναν πτώση 0,1%, στις 6.781 μονάδες.
Την περασμένη εβδομάδα, τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 σημείωσαν συνολικά κέρδη 4,3%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 5,3%, με τους τρεις δείκτες να ανακόπτουν δύο εβδομάδες απωλειών.
Μάλιστα, την Παρασκευή (16/2) οι Dow και S&P 500 έκλεισαν με κέρδη για έκτη συνεχόμενη ημέρα.

Ασία

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο, την ώρα που οι αγορές στην Κίνα και στο Χονγκ Κονγκ παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.
Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 1,97% στις 22.149,21 μονάδες, ενώ ο δείκτης Topix σημείωσε τα υψηλότερα κέρδη των τελευταίων έξι εβδομάδων, καθώς ξεθωριάζει το ράλι στο γιεν.
Οι αγορές της Ασίας οδεύουν προς την καλύτερη εβδομάδα από τον Σεπτέμβριο του 2016, με τις μετοχές σε Σεούλ, Σίδνεϊ και Σιγκαπούρη να καταγράφουν επίσης κέρδη.
Το ιαπωνικό γιεν υποχωρούσε από τα υψηλά 15 μηνών, παρά την ισχυρή άνοδο στις εισαγωγές και τις εξαγωγές τον Ιανουάριο, σημάδι ότι η οικονομία της Ιαπωνίας εξακολουθεί να αναπτύσσεται.

Πετρέλαιο

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων «σκαρφάλωσε» σήμερα Δευτέρα (19/2) το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από την άνοδο της ασιατικές αγορές, καθώς και λόγω των αυξανόμενων εντάσεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Περί τις 13:45, το Brent ενισχύεται κατά 0,7% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 65,30 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας επεκτείνει τα κέρδη του κατά 3% την περασμένη εβδομάδα, ενώ το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του 0,9% στα 62,1 δολ. ανά βαρέλι, ενώ προηγουμένως είχε σκαρφαλώσει στα 62,41 δολ. ανά βαρέλι - η υψηλότερη τιμή του από τις 7 Φεβρουαρίου 2018.
«Η ανοδική πορεία του πετρελαίου από τα χαμηλά των 58 δολ. ανά βαρέλι της περασμένης εβδομάδας συνεχίζεται», σχολιάζει ο CEO της Emori Capital Management, Tetsu Emori, προσθέτοντας ότι «το πετρέλαιο δέχεται ήπια στήριξη από τα κέρδη στις αγορές της Ασίας, ωστόσο δέχεται πιέσεις από την άνοδο των εξεδρών γεώτρησης στις ΗΠΑ και την ελαφρά ανάκαμψη του δολαρίου».
Παράλληλα, ο μαύρος χρυσός δέχεται στήριξη και από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού τυ Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, κατά του Ιράν, οι οποίες φέρνουν τις δύο χώρες πιο κοντά σε μία άμεση αντιπαράθεση.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα οι εξέδρες εξορύσεων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7, στις 798 συνολικά, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης