Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Θα συνεχίσουμε τις διπλωματικές προσπάθειες με τη Β. Κορέα μέχρι να πέσει η πρώτη βόμβα

Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Θα συνεχίσουμε τις διπλωματικές προσπάθειες με τη Β. Κορέα μέχρι να πέσει η πρώτη βόμβα
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι δεν είναι ακριβές «πόσος χρόνος μας έχει μείνει πλέον»
Στο γεγονός ότι οι πιέσεις που ασκούνται από τη διεθνή κοινότητα στη Βόρεια Κορέα έχουν αρχίσει να έχουν αποτελέσματα, αναφέρθηκε σήμερα (19/2) ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Rex Tillerson, διευρκινίζοντας ότι η Ουάσινγκτον θα εξαντλήσει κάθε διπλωματική προσπάθεια με την Πιονγιάνγκ.
Ειδικότερα, ο Tillerson, σε συνέντευξή του στο δίκτυο CBS, τόνισε ότι η διεθνής εκστρατεία για την πίεση σε βάρος της Βόρειας Κορέας, αναφορικά με το πυρηνικό της πρόγραμμα, έχει αντίκτυπο, προσθέτοντας παράλληλα ότι η Κίνα αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο σε ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις με την Πιονγιάνγκ.
«Θα χρησιμοποιήσω όλο το διαθέσιμο χρόνο που έχουμε και οι διπλωματικές μας προσπάθειες θα συνεχιστούν μέχρι να πέσει η πρώτη βόμβα», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του αμερικανού ΥΠΕΞ, ο οποίος τόνισε εν συνεχεία ότι «δε γνωρίζουμε με ακρίβεια πόσος χρόνος έχει απομείνει».
Παράλληλα, ο ίδιος απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι έχει αποκοπεί από το Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ πρόσθεσε ότι από τότε που έχει αναλάβει τα καθήκοντά του ως κορυφαίος εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας, οι σχέσεις του με τον ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, έχουν αλλάξει.
«Δεν υπάρχει καμία διάλυση στο State Deprartment», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Tillerson, ενώ όπως τόνισε εν συνεχεία, «οι στόχοι της εξωτερικής πολιτικής μας εξακολουθούν να επιτυγχάνονται».
«Η σχέση που είχα με την πρόεδρο Putin επεκτείνεται εδώ και 18 χρόνια», σχολίασε για το ζήτημα της σχέσης του με τον ρώσο πρόεδρο ο Tillerson, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «πλέον εκροσωπώ τον αμερικανικό λαό, γεγονός που κατανοεί και ο ίδιος».
Σημειώνεται πως ο διορισμός του Tillerson ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε προκαλέσει ανησυχία στο εσωτερικό της χώρας, δεδομένων των σχέσεων που είχε με τον Putin όταν ήταν διευθύνων σύμβουλος στην ExxonMobil, με τον αμερικανό ΥΠΕΞ ωστόσο να τονίζει ότι ο Putin κατανοεί το γεγονός ότι η σχέση μεταξύ των δύο ανδρών είναι πλέον διαφορετική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης