Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η τουρκική "μονταζιέρα" ξανακτύπησε!

tags :
Η τουρκική
Τρώμε αμάσητο το τουρκικό "σανό" χωρίς καμία αντίδραση...
Ο πόλεμος νεύρων τον οποίο διεξάγει εδώ και αρκετό καιρό η Τουρκία εναντίον της Ελλάδας, περιλαμβάνει και μια επικοινωνιακή “καταιγίδα” δήθεν ειδήσεων οι οποίες μέσω των τουρκικών ΜΜΕ, διοχετεύονται στην ελληνική κοινή γνώμη με στόχο τη δημιουργία κλίματος ηττοπάθειας και την αναζωπύρωση της “τουρκοφοβίας” μας.
Τα ελληνικά ΜΜΕ στις περισσότερες περιπτώσεις “καταπίνουn αμάσητα” όσα οι Τούρκοι τους σερβίρουν! Κάποιοι για να “κάνουν νούμερα” ή να πουλήσουν εφημερίδες κι άλλοι επειδή δεν βλέπουν καμία διαρροή ή ανακοίνωση από ελληνικές πηγές που να διαψεύδουν τα τουρκικά σενάρια.
Η ελληνική κοινή γνώμη τρομάζει,ανησυχεί και πολίτες ψάχνουν στα συρτάρια τα απολυτήρια τους περιμένοντας τον πόλεμο να ξεσπάσει! Λογικό μ΄ όλα όσα βλέπουν και ακούν.

 
Αποτέλεσμα εικόνας για τουρκική άσκηση στον Εβρο

Το πιο πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του επικοινωνιακού πολέμου ήταν οι εικόνες από τουρκικά άρματα μάχης και επίλεκτες μονάδες που έκαναν άσκηση. Αυτή η εκπαιδευτική δραστηριότητα μεταδόθηκε από τα τουρκικά ΜΜΕ, ως άσκηση στο ποτάμι του Έβρου! Η πραγματικότητα;

Αποτέλεσμα εικόνας για τουρκική άσκηση στον Εβρο
Η άσκηση έγινε στην πόλη Kırklareli (γνωστή ως Σαράντα Εκκλησιές) που βρίσκεται περίπου 60 – 70 χιλιόμετρα ανατολικά από τα ελληνικά σύνορα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εκπαιδεύσεως πλωτών μέσων (μικρή τεχνητή λίμνη), εντός τουρκικού στρατοπέδου! Κανείς δεν το μέτέδωσε και δεν πρέπει να κατηγορούμε μόνο τους δημοσιογράφους αλλά και τα Γενικά Επιτελεία τα οποία οφείλουν να ενημερώνουν υπεύθυνα, όχι κατ' ανάγκην με επίσημες ανακοινώσεις, αλλά με διαρροές προς τα ΜΜΕ. Για να προστατεύσουν πρώτα απ΄ όλα τη κοινή γνώμη!

Αποτέλεσμα εικόνας για τουρκική άσκηση στον Εβρο
Η ηγεσία και τα αντίστοιχα κλιμάκια των Ενόπλων Δυνάμεων οφείλουν να καταλάβουν ότι η περίοδος που διανύουμε απαιτεί επιχειρησιακή δουλειά και στον τομέα της επικοινωνίας και της ενημέρωσης. Τομείς που αποτελούν μέρος του σχεδιασμού κάθε επιχείρησης σ΄ όλους τους στρατούς του κόσμου.
Οι Τούρκοι ήθελαν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι κάτι ετοιμάζουν και στον Έβρο. Και το πέτυχαν. Είναι γνωστό βέβαια ότι στον Έβρο δεν μπορούν κάνουν τίποτα! Μακάρι να το αποφασίσουν και να πάρουν το ρίσκο! Η γραμμή άμυνας εκεί είναι πολύ ισχυρή κι αν δεν καταφέρουν να τη διασπάσουν -που δεν θα το καταφέρουν- θα πρέπει να ΄ναι πάρα πολύ γρήγοροι στην υποχώρησή τους.
Θα πρέπει το ζήτημα της επικοινωνιακής επίθεσης από την πλευρά των Τούρκων να αντιμετωπιστεί με τα κατάλληλα αντίμετρα από την ελληνική πλευρά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης