Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η Ρωσία επηρέασε τις αμερικανικές εκλογές του 2016

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η Ρωσία επηρέασε τις αμερικανικές εκλογές του 2016
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, τόνισε ότι οι καταγγελίες για ρωσική εμπλοκή στις εκλογές των ΗΠΑ είναι «άδικες και αβάσιμες»
Στο γεγονός ότι η Ρωσία δεν είχε καμία ανάμειξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά σήμερα (19/2) το Κρεμλίνο, με αφρομή το κατηγορητήριο των ΗΠΑ σε βάρος ρώσων πολιτών για το σχετικό ζήτημα.
Ειδικότερα, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, οι κατηγορίες των ΗΠΑ δεν περιείχαν καμία απόδειξη ότι η Ρωσία ενεπλάκη σε μία τέτοια δραστηριότητα, θεωρώντας άδικες τις σχετικές καταγγελίες σε βάρος των πολιτών της.
Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή (16/2) το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης παρέπεμψε σε δίκη 13 ρώσους πολίτες και τρεις ρωσικές οντότητες για παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2016.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ρωσική πλευρά διοργάνωσε μία προπαγάνδα, προκειμένου να ευνοήσει τον πρόεδρο Trump έναντι της αντιπάλου του, Hilary Clinton.
Μάλιστα, παράλληλα διεξάγεται και ξεχωριστή έρευνα, σύμφωνα με την οποία η προεκλογική καμπάνια του Trump έγινε σε συνεργασία με τη Ρωσία, κατηγορίες τις οποίες ο Trump αρνείται.
Παράλληλα, το Κρεμλίνο χαρακτήρισε ως «άδικες και αβάσιμες» τις καταγγελίες που κάνουν λόγο για εμπλοκή του ρωσικού κράτους στις αμερικανικές εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης