Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Η Δύση είναι αυτή που εντείνει την αντιπαράθεση στα Βαλκάνια

tags :
Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Η Δύση είναι αυτή που εντείνει την αντιπαράθεση στα Βαλκάνια
Την πολιτική περικύκλωσης της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ κατήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας
Την θέση ότι η Δύση είναι αυτή που εντείνει τις αντιπαραθέσεις στα Βαλκάνια διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov.
Σε δηλώσεις του στο σερβικό πρακτορείο Beta ο Lavrov κατήγγειλε τις μεθόδους της Δύσης που συνίστανται, όπως είπε, στο «να αναγκάσει τις χώρες των Βαλκανίων να επιλέξουν: είτε είστε με τη Δύση, είτε με τη Ρωσία».
Αναφερόμενος στο θέμα του Κοσόβου ο Lavrov υπογράμμισε πως δεν έχει νόημα να συζητάμε σήμερα για τη θέση του Κοσόβου στον ΟΗΕ.
«Το ψήφισμα 1244 που υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας το 1999, μετά τη λήξη του πολέμου στο Κόσοβο, παραμένει εν ισχύ και αναγνωρίζει το αυτόνομο έδαφος του Κοσόβου ως τμήμα της Σερβίας» υποστήριξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας ότι «το να απαιτεί η ΕΕ από κάθε υποψήφια χώρα να εναρμονίσει την εξωτερική και αμυντική πολιτική της με εκείνη των Βρυξελλών απορρέει από μια φιλοσοφία, μια νοοτροπία που συνεισφέρει στην αύξηση των εντάσεων στην Ευρώπη».
«Καθ' όλη την ιστορία των Βαλκανίων, η Ρωσία επιδίωκε ανέκαθεν να αποφύγει κάθε αντιπαράθεση και να βοηθήσει τους λαούς της περιοχής να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των χωρών τους, των προγόνων τους καθώς και τις θρησκευτικές και πολιτιστικές ρίζες τους» υποστήριξε ο Lavrov, ο οποίος κατήγγειλε «την πολιτική περικύκλωσης της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ».
«Δεν πρέπει να ενισχύεις την ασφάλεια εις βάρος της ασφάλειας του άλλου» τόνισε ο Lavrov, ο οποίος χαρακτήρισε λάθος τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης