Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Η πολιτική συμφωνία με την ΕΕ δεν είναι αρκετή, αναγκαίο ένα εμπορικό deal

Βρετανία: Η πολιτική συμφωνία με την ΕΕ δεν είναι αρκετή, αναγκαίο ένα εμπορικό deal
Μια εμπορική συμφωνία με την ΕΕ πρέπει να είναι έτοιμη προς υπογραφή σύντομα, δήλωσε εκπρόσωπος της Theresa May 
Η πολιτική συμφωνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ δεν είναι αρκετή και ένα deal για το εμπόριο είναι απαραίτητο, τόνισε σήμερα (19/2/2018) ο εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργός, Theresa May.
Όπως πρόσθεσε, μια εμπορική συμφωνία πρέπει να είναι έτοιμη προς υπογραφή σύντομα.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι αυτή την εβδομάδα αναμένεται να σημειωθεί πρόοδος σχετικά με τη σαφήνεια των στόχων του Brexit.
«Απαντώντας» στην κριτική ότι οι Βρετανοί υπουργοί εξακολουθούν να είναι διχασμένοι για το Brexit, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση της Βρετανίας εκθέτει τα όσα θέλει να επιτύχει από τη μελλοντική της εταιρική σχέση με την ΕΕ.
«Νομίζω ότι μπορείτε να δείτε από τη σειρά των ομιλιών που λαμβάνουν χώρα - και προφανώς θα υπάρξει μια ομιλία της πρωθυπουργού στο τέλος αυτής της σειράς ομιλιών - ότι η κυβέρνηση εκθέτει αυτά που ελπίζει να πετύχει από τη μελλοντική της συνεργασία με την ΕΕ», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι η Βρετανία εξακολουθεί να επιθυμεί να έχει τη βάση μιας εμπορικής συμφωνίας μέχρι τον Οκτώβριο.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος χαρακτήρισε τη συνάντηση της Παρασκευής (16/2) ανάμεσα στη May και στη γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, ως «εποικοδομητική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης