Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Ηλ.Ζαχαράκης: Η συμπεριφορά του Χ.Α πλέον είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με το παρελθόν

tags :
Ηλ.Ζαχαράκης: Η συμπεριφορά του Χ.Α πλέον είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με το παρελθόν
Μιας και οι προοπτικές έχουν αλλάξει

Ηλ.Ζαχαράκης: Η συμπεριφορά του Χ.Α πλέον είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με το παρελθόν 

Η αγορά έκλεισε την εβδομάδα με κέρδη 2% συντηρώντας την πολύ σημαντική στήριξη της ζώνης του 811 στον ΓΔ και δίνοντας του αγοραστικό σήμα. 
Με τον Ftse25 να χρειάζεται κατοχύρωση του επιπέδου των 2172 μονάδων, προκειμένου να μας δώσει το αντίστοιχο.

Η συμπεριφορά του Χ.Α πλέον είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με το παρελθόν που είχαμε συνηθίσει μιας και οι προοπτικές έχουν αλλάξει. Το βράδυ της Παρασκευής ήρθε και η Fitch να αναβαθμίσει την χώρα σε B από Β- και να πιάσει την αξιολόγηση του s&p.

Η βιωσιμότητα του χρέους θα βελτιωθεί ενώ παράλληλα η FITCH σημείωσε πως το πολιτικό ρίσκο έχει απομακρυνθεί σε σχέση με το παρελθόν. Εκτιμά ότι οι Ευρωπαίοι θα προσφέρουν περαιτέρω ελάφρυνση χρέους μέσα στο 2018 ενώ παράλληλα η χώρα δεν θα χρειαστεί προληπτική γραμμή στήριξης μιας και θα καταφέρει να καλύψει το κενό από τις αγορές.

ΣΗΜΕΡΑ Δευτέρα περιμένουμε τα αποτελέσματα από το EUROGROUP και τις ημερομηνίες για την εκταμίευση των 5,7 δις.

Αγκάθια παραμένουν το Ελληνικό και η απόφαση του ΣΤΕ, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και η απελευθέρωση στην αγορά ενέργειας. Παράλληλα θα ξεκινήσουν και οι συζητήσεις για την Δ’ αξιολόγηση. Το πιο σημαντικό σημείο είναι ότι δεν έχουμε ακόμα εικόνα στο αν θα συνεχιστεί η συμμετοχή του IMF.

Ο τραπεζικός κλάδος κράτησε χαρακτήρα στην διόρθωση ενώ χρειάζεται μία κατοχύρωση του 946 σε κλείσιμο για να μας δώσει αγοραστικό ημερήσιο σήμα και να δοκιμάσει και πάλι το γνωστό μας 1000. Είναι και ο μόνος δείκτης που μάχεται με τον 200αρη κινητό και πιθανότατα να είναι το κλειδί για την συνέχεια με τα μάτια πάντα να είναι στραμμένα στα τεστ αντοχής του Μαΐου.

Greek Market WEEKLY Overview

ΓEΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Το 811 επίπεδο είχε όλες τις πιθανότητες να δώσει αντίδραση με τον ΓΔ
στην συνεδρίαση της Παρασκευής να δίνει ημερήσιο αγοραστικό σήμα
με το 811 πλέον να γίνεται το stop μας.

Το 865 είναι κοντινή αντίσταση που διάσπαση μπορεί να μας φέρει και πάλι στο 882. Κοντινή στήριξη το 835.  Ο ταλαντωτής σε πολύ καλή θέση για να μας δώσει και πάλι
ανοδικό έναυσμα. Ο τζίρος δεν βοηθάει στην παρούσα.

FTSE25: Σε αντίθεση με τον ΓΔ δεν μας έδωσε ακόμα αγοραστικό σήμα. Οι ταλαντωτές μας σε άριστη θέση και μία κατοχύρωση του 2172 σε κλείσιμο μπορεί να δοκιμάσει μια κίνηση στο 2230 με το 2188 κοντινή αντίσταση.

Ένα χάσμα στο 2211-2217 μένει ανοιχτό στην παρούσα. Το 2126 κοντινή στήριξη που κατοχύρωση μπορεί να δοκιμάσει και πάλι χαμηλότερα στο 2107 ή το 2085

Στα στατιστικά μας… ο ΓΔ συντηρεί κέρδη της τάξεως του 5,46% από αρχές έτους
και από κοντά ο F25 με 4,24% και ο τραπεζικός με 4,68%. Ο ftsem συνεχίζει να
υπεραποδίδει με απόδοση της τάξεως του 9,32%.

Οι επιλογές μας τρέχουν με 9,82% έχοντας υπεραπόδοση 4,37% από τον ΓΔ. Περίπου οι μισές βρίσκονται με Long σήμα. Πρωταθλητής σε απόδοση παραμένει η ΔΕΗ με κέρδη 46% ενώ ακολουθούν το ΚΡΙ και η ΓΕΚΤΕΡΝΑ με 22% και η ΙΝΛΟΤ με τον ΟΛΘ με 19%.

Παραμένουμε αισιόδοξοι μιας και μπροστά μας έχουμε αναβαθμίσεις και γεγονότα που μπορούν να επηρεάσουν θετικά περαιτέρω την οικονομία ενώ πλέον έχουμε σημαντικό ενδιαφέρον από ξένους κάτι ήδη που φαίνεται στην συμπεριφορά της Ελληνικής αγοράς σε σχέση με τις ξένες.

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ
http://www.bankingnews.gr


 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης