Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Αναβαθμίζει σε «overweight» τη σύσταση για τις αμερικανικές μετοχές - Ισχυρή ώθηση από τη φορολογική μεταρρύθμιση

BlackRock: Αναβαθμίζει σε «overweight» τη σύσταση για τις αμερικανικές μετοχές - Ισχυρή ώθηση από τη φορολογική μεταρρύθμιση
Σε «ουδέτερη» υποβαθμίζεται η σύσταση για τις ευρωπαϊκές μετοχές από την BlackRock
Ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την πορεία των αμερικανικών μετοχών εμφανίζονται οι αναλυτές της BlackRock, καθώς θεωρούν ότι τα κέρδη των επιχειρήσεων θα ακολουθήσουν πορεία καλύτερη της αναμενόμενης, λόγω και της δημοσιονομικής ώθησης που θα δοθεί στις ΗΠΑ από τη φορολογική μεταρρύθμιση αλλά και τα σχέδια Trump για αναβάθμιση των υποδομών.
«Τα θεμελιώδη δεδομένα είναι καλύτερα απ' ότι περιμέναμε, κάτι το οποίο θα βοηθήσει ώστε ο κύκλος ανόδου να συνεχιστεί», εκτιμά η Kate Moore, επικεφαλής των στρατηγικών αναλυτών της BlackRock.
Η BlackRock θεωρεί ότι οι επενδυτές υποτιμούν την πραγματική ώθηση που θα δώσει στις δαπάνες των επιχειρήσεων η φορολογική μεταρρύθμιση.
«Παραμένουμε θετικοί για τις μετοχές σε γενικό επίπεδο.
Αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ θα δεχθούν μία οικονομική ώθηση που δεν θα υπάρχει σε άλλες περιοχές της υφηλίου», προσθέτει η Moore.
Αποτέλεσμα αυτής της αντίληψης είναι η BlackRock να υποβαθμίζει και τη σύσταση για τις ευρωπαϊκές μετοχές σε «ουδέτερη» (neutral), ενώ διατηρεί την «υπέρβαρη» (overweight) σύσταση για τις μετοχές σε σύγκριση με τα ομόλογα.
Σύμφωνα με τη Moore τα κέρδη ανά μετοχή για τις εταιρείες του S&P 500 μπορεί να φθάσουν φέτος στο 19%.
«Αυτό που συνέβη πρόσφατα στις ΗΠΑ με τη φορολογική μεταρρύθμιση είναι κάτι που δεν έχουν ποτέ ξανά παρατηρήσει στο παρελθόν.
Σαφώς εντός των επόμενων τριών έως έξι μηνών μπορεί να υπάρξει διόρθωση, αλλά αυτή δεν είναι αναγκαίο ότι θα είναι «επιθετική».
Ο τρέχον κύκλος είναι διαφορετικός από τους προηγούμενους.
Πέραν της εταιρικής κερδοφορίας θα πρέπει να παρακολουθούμε εντατικά και τη συμβαίνει με τον πληθωρισμό και τις επιπτώσεις που θα έχει η πορεία του στα περιθώρια κέρδους.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι οι πληθωριστικές πιέσεις να οδηγήσουν χαμηλότερα τα περιθώρια κέρδους», καταλήγει η Moore.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης