Τελευταία Νέα
Οικονομία

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Θετικά τα νέα για την Ελλάδα, εκκρεμούν κάποια προαπαιτούμενα

tags :
Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Θετικά τα νέα για την Ελλάδα, εκκρεμούν κάποια προαπαιτούμενα
«Εκκρεμούν κάποια προαπαιτούμενα, πρέπει να υπάρξει συμφωνία Ελλάδας - ΔΝΤ για τα πρωτογενή πλεονάσματα»
Τα νέα για την Ελλάδα είναι θετικά και δεν είμαστε μακριά από την επίλυση του ελληνικού ζητήματος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.
 «Εκκρεμούν κάποια προαπαιτούμενα, πρέπει να υπάρξει συμφωνία Ελλάδας - ΔΝΤ για τα πρωτογενή πλεονάσματα», συμπλήρωσε.
Όλα αυτά θα μας δώσουν τη δυνατότητα να αφήσουμε πίσω μας την Ελλάδα και να συζητήσουμε για την ενίσχυση της Ευρωζώνης, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.
«Πρέπει να αποφασίσουμε σήμερα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης και γι' αυτό κοιτάμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ολοκληρωθεί από την ελληνική κυβέρνηση εδώ και πολλούς μήνες.
Πιστεύω ότι είναι ένα καλό νέο γιατί δείχνει ότι δεν είμαστε μακριά από την οριστική ρύθμιση του ζητήματος του ελληνικού χρέους», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «πρέπει να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια τους επομένους μήνες, καθένας από την πλευρά του για να ολοκληρώσουμε αυτή την οριστική ρύθμιση».
O ίδιος ανέφερε ότι «υπάρχουν ακόμα κάποιες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση», οι οποίες αναμένεται να γίνουν προσεχώς.
Επίσης, τόνισε ότι «πρέπει επίσης να επιτευχθεί μια συμφωνία μεταξύ του ΔΝΤ και της Ελλάδας για τα πρωτογενή πλεονάσματα», ενώ σημείωσε ότι σε συνέχεια της συνάντησης που είχε την περασμένη εβδομάδα με την Christine Lagarde στο Παρίσι θεωρεί ότι «είμαστε σε καλό δρόμο».
«Πιστεύω ότι υπάρχει καλή συνεννόηση μεταξύ του Ταμείου και της Ελλάδας προκειμένου να φτάσουμε σε αυτή τη συμφωνία. Όλα αυτά θα μας επιστρέψουν να βάλουμε πίσω μας το ζήτημα του ελληνικού χρέους και να επικεντρωθούμε σε αυτό που είναι πιο σημαντικό, δηλαδή την ενδυνάμωση της ευρωζώνης», κατέληξε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης