Τελευταία Νέα
Οικονομία

Έκθεση Συμμόρφωσης (Eurogroup): Σε εκκρεμότητα 2 προαπαιτούμενα από την Ελλάδα - Ελληνικό και ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

tags :
Έκθεση Συμμόρφωσης (Eurogroup): Σε εκκρεμότητα 2 προαπαιτούμενα από την Ελλάδα - Ελληνικό και ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί
Τα δύο εκκρεμή προαπαιτούμενα είναι η νομοθεσία για την αξιοποίηση του Ελληνικού και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί
Δύο είναι τα εκκρεμή, όπως είναι γνωστό, προαπαιτούμενα που παραμένουν ανολοκλήρωτα από την Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση συμμόρφωσης (compliance report) που παρουσιάζεται σήμερα (19/2) στο Eurogroup, με το συμβούλιο των Υπουργών να μην αναμένεται να δώσουν την έγκριση για τη δόση των 5,7 δισ. ευρώ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση από τα 110 προαπαιτούμενα, έχουν υλοποιηθεί τα 108.
Τα δύο εκκρεμή προαπαιτούμενα είναι η νομοθεσία για την αξιοποίηση του Ελληνικού και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.
Αυτά τα προαπαιτούμενα αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες, ωστόσο, αναφορικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, η έκθεση αναφέρει ότι έχει σημειωθεί "σχετικά μικρή πρόοδος" με μέτρια γεωγραφική κάλυψη.
Αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, η έκθεση διατυπώνει τις επιφυλάξεις των ελεγκτών σχετικά με την πρόοδο που θα σημειώσουν, καθώς ο χρόνος που έχουν τεθεί σε εφαρμογή είναι ακόμη μικρός.
Για το Ελληνικό τονίζεται ότι η πρόοδος συνδέεται με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Στόχος πλέον είναι η ολοκλήρωση των δύο προαπαιτούμενων που εκκρεμούν πριν την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα για την έναρξη του κύκλου της δ' αξιολόγησης, στις 26 Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης