Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μειωμένη ζήτηση για τα iPhone X της Apple πλήττει και την ανταγωνίστρια Samsung

tags :
Η μειωμένη ζήτηση για τα iPhone X της Apple πλήττει και την ανταγωνίστρια Samsung
Η Samsung πλήττεται από τη μειωμένη ζήτηση του iPhone X της Apple
Η μειωμένη ζήτηση για το ακριβό iPhone X της Apple δεν πλήττει μόνο την ίδια, αλλά και τη μεγάλη ανταγωνίστριά της την νοτιοκορεατική Samsung.
Σύμφωνα με έκθεση από το Nikkei η Samsung, η οποία κατασκευάζει τις οθόνες OLED για το iPhone X, αναζητά νέους πελάτες, αφού η Apple μείωσε τους στόχους παραγωγής της για τους τρεις πρώτους μήνες του 2018.
Αρκετές αναφορές τον Ιανουάριο 2018, ισχυρίζονταν ότι η Apple θα μειώσει στο μισό την παραγωγή της στα 20 εκατομμύρια συσκευές το α΄ 3μηνο του 2018, μετά από χαμηλότερη από την αναμενόμενη ζήτηση για το iPhone X.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η Samsung, η οποία κατασκευάζει τις οθόνες υψηλής ευκρίνειας OLED για το iPhone X, να μείνει με μεγάλο απόθεμα οθόνων.
Σύμφωνα με το Nikkei, η Samsung αύξησε την παραγωγή της για να καλύψει την αναμενόμενη ζήτηση για το iPhone X.
Αλλά αυτή η ζήτηση δεν συνέβηκε και τώρα η εταιρεία πρέπει να μεταπουλήσει τις πλεονάζουσες OLED οθόνες σε άλλους πελάτες.
Ένα πρόβλημα είναι η τιμή.
Οι οθόνες της Samsung κοστίζουν περισσότερα από 100 δολάρια η κάθε μία, σύμφωνα με την έκθεση.
Αν και η οθόνη OLED στο iPhone X είναι υψηλής ανάλυσης, είναι πολύ πιο ακριβή από τις οθόνες υγρών κρυστάλλων που χρησιμοποιούνται σε άλλα τηλέφωνα, συμπεριλαμβανομένου και του iPhone 8 Plus.
Αυτό δικαιολογεί εν μέρει γιατί το iPhone X κοστίζει 1.000 δολάρια και γιατί δεν θα υπάρχουν πολλά τηλέφωνα στην αγορά σε αυτή την τιμή.
Ένα ζήτημα είναι ότι οι μικρότεροι κατασκευαστές smartphone αποφεύγουν να χρησιμοποιούν οθόνες OLED λόγω της τιμής τους, ενώ οι κατασκευαστές δεν θέλουν να μεταφέρουν αυτό το κόστος στους καταναλωτές.
Η Samsung αντιμετωπίζει επίσης μεγαλύτερο ανταγωνισμό, καθώς οι κινέζοι κατασκευαστές OLED από την Κίνα, μπορούν να προσφέρουν την τεχνολογία σε χαμηλότερη τιμή.
Οι μειωμένοι στόχοι της Apple πιθανώς θα επηρεάσουν σημαντικά την Samsung.
Η εταιρεία ανέμενε να κερδίσει περισσότερα από 4 δισ. δολάρια από το iPhone X, από το να κατασκευάζει εξαρτήματα για το δικό της smartphone Galaxy S8, σύμφωνα με την εφημερίδα The Wall Street Journal.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης