Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Μειώνεται το πολιτικό ρίσκο στη Νότια Αφρική, μετά την παραίτηση του J.Zuma

tags :
Fitch: Μειώνεται το πολιτικό ρίσκο στη Νότια Αφρική, μετά την παραίτηση του J.Zuma
Θετικά στο πολιτικό σκηνικό θα επιδράσει η παραίτηση του J.Zuma στη Ν. Αφρική, σύμφωνα με τη Fitch
Η παραίτηση του Jacob Zuma από την προεδρία της Νότιας Αφρικής μειώνει τον κίνδυνο για μία «παράλυση» των εφαρμοζόμενων πολιτικών, σχολιάζει σε έκθεσή της η Fitch Ratings, σημειώνοντας πως ο διάδοχός του, Cyril Ramaphosa, θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στη βελτίωση της διακυβέρνησης και την ενίσχυση της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής, με αποτέλεσμα την ανάκαμψη της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης και ανάπτυξης.
Η πρώιμη διαδοχή από τον κ. Ramaphosa υποδηλώνει ότι η υποστήριξη μεταξύ των ανώτερων μελών του ANC, συσπειρώνεται γύρω του, ωστόσο, οι διαιρέσεις εντός του κόμματος παραμένουν, επισημαίνεται.
Ο αμερικανικός οίκος αναμένει ο ρυθμός αύξησης του πραγματικού ΑΕΠ να διαμορφωθεί στο 1,6% αυτό το έτος και στο 2,0% το 2019.
Ο Jacob Zuma υπέβαλε την παραίτησή του στις 14 Φεβρουαρίου 2018, μετά από έντονες πιέσεις της αντιπολίτευσης, των πολιτών αλλά και του κόμματός του.
Η παραίτησή του σηματοδοτεί το τέλος μίας θητείας εννέα ετών σημαδεύτηκε από ουκ ολίγα σκάνδαλα διαφθοράς και σταθερή μείωση της δημοτικότητας του Εθνικού Κογκρέσου της Αφρικής (ANC), του ιστορικού απελευθερωτικού κινήματος του θρύλου Nelson Mandela.
Ο πρώην Πρόεδρος του ANC αντιμετωπίζει σχεδόν 800 κατηγορίες διαφθοράς, που χρονολογούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 1990!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης