Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gatestone Institute: Η Τουρκία πέρασε την κόκκινη γραμμή με την απειλή εισβολής στην Ελλάδα - Να αναλάβει δράση η Δύση

Gatestone Institute: Η Τουρκία πέρασε την κόκκινη γραμμή με την απειλή εισβολής στην Ελλάδα - Να αναλάβει δράση η Δύση
Gatestone Institute: Η Τουρκία πέρασε την κόκκινη γραμμή με την απειλή εισβολής στην Ελλάδα - Να αναλάβει δράση η Δύση
Την εκτίμηση ότι η Δύση θα πρέπει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες, μετά τις απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και πως θα πρέπει να αναλάβει δράση, προκειμένου να ανακοπεί η επιθετικίτητα της Άγκυρας τόσο στη Συρία αλλά και στο Αιγαίο και την Κύπρο, αναφέρει σε report του το γνωστό ευρωπαϊκό think tank The Gatestone Institute.
Όπως αναφέρει σε ένα περιστατικό που συνέβη λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Άμυνας ότι η Τουρκία είχε παραβιάσει τον ελληνικό εναέριο χώρο 138 φορές μέσα σε μια μέρα, μια τουρκική ακταιωρός στις 13 Φεβρουαρίου 2018 εμβόλισε ένα ελληνικό σκάφος ακτοφυλακής κοντά στη βραχονησίδα Ίμια, μια από τις πολλές ελληνικές βραχονησίδες τις οποίες η Τουρκία διεκδικεί στην προσπάθειά της να δημιουργήσει γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.
Οι περισσότερες από τις περιοχές της νεότερης Ελλάδας βρίσκονταν υπό την κατοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τα μέσα του 15ου αιώνα μέχρι και ελληνικό πόλεμο  για την ανεξαρτησίας το 1821 και την ίδρυση του νεώτερου ελληνικού κράτους το 1832.
Τα νησιά όμως, όπως και η υπόλοιπη χώρα, είναι νομικά και ιστορικά ελληνικά, όπως αποδεικνύουν τα ονόματά τους.
Ωστόσο, το κυβερνών Κόμμα στην Τουρκία (ΑΚΡ) και ακόμη και  ένα μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης, φαίνεται ότι έχουν μια εμμονή, να εισβάλουν και να κατακτήσει αυτά τα ελληνικά νησιά, με το σκεπτικό ότι είναι στην πραγματικότητα τουρκικό έδαφος.
Τον Δεκέμβριο του 2017, για παράδειγμα, ο Kemal Kılıçdaroğlu, ο ηγέτης του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης CHP, δήλωσε ότι όταν θα κερδίσει τις εκλογές το 2019, θα «εισβάλει και θα πάρει πάνω από 18 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, όπως και ο πρώην πρωθυπουργός Bulent Ecevit εισέβαλε στην Κύπρο το 1974».
Είπε ότι δεν υπάρχει «κανένα έγγραφο» που να αποδεικνύει ότι τα νησιά αυτά ανήκουν στην Ελλάδα.
Η Meral Akşener, επικεφαλής του νεοσυσταθέντος κόμματος «Good Party», ζήτησε επίσης την εισβολή και την κατάκτηση των νησιών.
«Αυτό που απαιτείται πρέπει να γίνει», έγραψε σε tweet της στις 13 Ιανουαρίου.
Η πιο σοβαρή όμως δήλωση προήλθε από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan, ο οποίος φαίνεται βέβαια ενθουσιασμένος από τη στρατιωτική εισβολή του στην περιοχή της Αφρίν στη βόρεια Συρία.
«Εμείς προειδοποιούμε αυτούς που έχουν περάσει την κόκκινη γραμμή στο Αιγαίο και την Κύπρο», δήλωσε ο Erdoğan.
Συνεχίζοντας τόνισε πως "το θάρρος τους επιμένει μόνο μέχρι να δουν τον στρατό μας, τα πλοία μας και τα αεροπλάνα μας.
Ότι είναι για μας η Αφρίν, τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και στην Κύπρο είναι τα ίδια.
Μην νομίζετε ότι οι προσπάθειες εξόρυξης φυσικού αερίου στη Κύπρο και οι κινήσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο περνούν απαρατήρητες.
Τα πολεμικά μας πλοία και οι αεροπορικές μας δυνάμεις παρακολουθούν στενά την περιοχή για να παρεμβαίνουν με κάθε τρόπο όταν απαιτείται».
Αναφερόμενος στις ημέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο Erdoğan συνέχισε αναφέροντας πως «όσοι πιστεύουν ότι έχουμε ξεχάσει από τις καρδιές μας τα εδάφη από τα οποία αποσυρθήκαμε με δάκρυα πριν από εκατό χρόνια κάνουν λάθος.
Λέμε σε κάθε ευκαιρία που έχουμε, ότι η Συρία, το Ιράκ και άλλα μέρη της γεωγραφίας [στην καρδιά μας] δεν διαφέρουν από την πατρίδα μας».
Η οθωμανική αυτοκρατορία ιδρύθηκε από έναν νομαδικό αρχηγό του Τουρκμενιστάν κάπου γύρω στο 1300.
Κατά τη διάρκεια των 600 ετών της Οθωμανικής περιόδου, οι Οθωμανοί Τούρκοι, που εκπροσώπησαν και τον Ισλαμικό Χαλιφάτο, ξεκίνησαν τακτικά ιερούς πολέμους (jihad), προκειμένου να εισβάλλουν και να καταλάβουν εδάφη σε τρεις ηπείρους.
Οι νεο-οθωμανιστές στην Τουρκία εξακολουθούν να αγκαλιάζουν με υπερηφάνεια την έννοια του τζιχάντ (ισλαμικός ιερός πόλεμος) ενάντια στους άπιστους.
Ο επικεφαλής της κρατικής χρηματοδότησης της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, ο Diyanet, περιέγραψε ανοιχτά την πρόσφατη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στην Αφρίν ως «τζιχάντ».
Οι μουσουλμάνοι Τούρκοι οφείλουν τη δημογραφική τους πλειοψηφία στη Ασία σε αιώνες τουρκικών διωγμών και διακρίσεων εις βάρος των χριστιανών και των εβραίων κατοίκων της περιοχής.
Τον 11ο αιώνα, οι Τούρκοι από την Κεντρική Ασία εισέβαλαν και κατέκτησαν την ελληνόφωνη χριστιανική βυζαντινή αυτοκρατορία ανοίγοντας το δρόμο για τον σταδιακό εξισλαμισμό της περιοχής μέσω μεθόδων όπως δολοφονίες, απαγωγές και βιασμούς.
Η μεγαλύτερη τουρκική επίθεση κατά των χριστιανών τον 20ου αιώνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 1914-1923, περίοδο την οποία έλαβε χώρα η γενοκτονία των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων.
Αυτό δεν εμπόδισε την Τουρκία, η οποία συνεχίζει να αρνείται τη γενοκτονία, να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ το 1952.
Η επίθεση επίσης δεν σταμάτησε την Τουρκία, τρία χρόνια μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, να διαπράξει ένα άγριο πογκρόμ στην Κωνσταντινούπολη και να εκδιώξει βίαια τους υπόλοιπους Έλληνες από την Τουρκία το 1964.
Ακριβώς επειδή οι Τούρκοι ουδέποτε ανέλαβαν την ευθύνη για τις εγκληματικές ενέργειες και την επιθετικότητα τους, εξακολουθούν να απειλούν την ασφάλεια και την κυριαρχία των γειτόνων τους.
Είναι καιρός να ξυπνήσει η Δύση και να αναλάβει δράση κατά της Άγκυρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης