Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Σκευωρία ή σκάνδαλο η υπόθεση της Novartis πρέπει να πάει μέχρι τέλους - Παίζεται η αξιοπιστία ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ

Σκευωρία ή σκάνδαλο η υπόθεση της Novartis πρέπει να πάει μέχρι τέλους - Παίζεται η αξιοπιστία ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ
Και αντί το τοπίο να καθαρίζει, τόσο πιο πολύ θολώνει
Την έναρξη μιας ακόμα «εκρηκτικής» πολιτικής περιόδου σηματοδοτεί η αυριανή συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.
Υπουργοί και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης έχουν χαρακτηρίσει το ζήτημα της Novartis σκάνδαλο μεγαλύτερο από αυτό της Siemens.
Επισημαίνουν ότι έχει έρθει η ώρα των απαντήσεων για τα πρότερα χρόνια της διαφθοράς και της διαπλοκής (που εν πολλοίς οδήγησε και στην χρεοκοπία της χώρας) και κατηγορούν την αντιπολίτευση ότι έχει επιδοθεί σε μια πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης και χειραγώγησης της Δικαιοσύνης.
Από την πλευρά της η αντιπολίτευση και κυρίως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (μια και τα ονόματα στελεχών τους φέρονται να εμπλέκονται) καταγγέλλει μεθόδευση της κυβέρνησης προκειμένου να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους.
Κατηγορεί την κυβέρνηση για στημένη υπόθεση, για ψευδομάρτυρες, για κουκουλοφόρους μάρτυρες και κάνει λόγο για πολιτικές διώξεις προκειμένου να κρύψει την ανεπάρκεια και την ανικανότητα της πολιτικής της τόσο στην οικονομία όσο και στα εθνικά θέματα.
Και μέσα σε αυτό το «δηλητηριασμένο» πολιτικό κλίμα όπου πρώην πρωθυπουργός ασκεί μήνυση κατά του νυν πρωθυπουργού, η αντιπαράθεση κινείται ανεξέλεγκτη.
Και αντί το τοπίο να καθαρίζει, τόσο πιο πολύ θολώνει.
Και αντί να δίνονται απαντήσεις, «γεννιούνται» περισσότερα ερωτήματα, απορίες και αμφιβολίες.
Και την ίδια στιγμή, η αίσθηση που κυριαρχεί στους περισσότερους είναι ότι μάλλον από όλο αυτό το «πολιτικό παιχνίδι», από όλη αυτήν την πολεμική και τις αλληλοκατηγορίες, αυτό που θα μείνει είναι μια αντιπαράθεση που δεν θα βγάλει τίποτα.
Όπως έχει συμβεί αμέτρητες φορές έως σήμερα.
Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι όλοι – κυβέρνηση και αντιπολίτευση – παραδέχονται ότι σκάνδαλο με τη Novartis υπάρχει.
Άρα το σκάνδαλο αυτό πρέπει να διερευνηθεί μέχρι τέλους και αρμόδια να το διερευνήσει είναι η Δικαιοσύνη.
Η οποία όμως έχει ήδη στοχοποιηθεί, όταν η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από σκευωρίες και «στημένους» μάρτυρες.
Αν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλουν να μη συμπαρασυρθούν όλοι μαζί στην πολιτική απαξίωση και να διατηρήσουν ψήγματα πολιτικής σοβαρότητας, θα πρέπει να συνδράμουν ώστε στο τέλος της διερεύνησης αυτού του σκανδάλου να βγουν συμπεράσματα, να φανεί ποιοι ενεπλάκησαν και ποιοι όχι, τι κόστος είχε αυτή η υπόθεση για την ελληνική κοινωνία.
Και τότε μόνο να εξαχθούν και τα δέοντα πολιτικά συμπεράσματα.
Είναι πολύ βαρύ μετά από 8 χρόνια κρίσης, μετά από μια τόσο «βίαιη διόρθωση» σε όλες τις παραμέτρους της ζωής μας, το πολιτικό σύστημα να εξακολουθεί να κινείται με «ταχύτητες» της περασμένης τριακονταετίας.
Ταχύτητες που μόνο σε σταθερότητα και κανονικότητα δεν παραπέμπουν.
Είναι πλέον ζήτημα πολιτικής αξιοπιστίας και επιβίωσης τους – κυβέρνησης και αντιπολίτευσης - να δοθούν αυτήν την φορά απαντήσεις.

Σπύρος Χριστόπουλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης