Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στην πυρηνική συμφωνία του Ιράν

Γαλλία: Επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στην πυρηνική συμφωνία του Ιράν
Το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η Γαλλία ανησυχεί για το πρόγραμμα των βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν και τις δραστηριότητές του στην περιοχή
Η Γαλλία επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της στην πυρηνική συμφωνία του Ιράν τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2018, λέγοντας ότι επιθυμεί να εφαρμοστεί αυστηρά, ενώ συνεχίζει τις συνομιλίες με τους ευρωπαίους και αμερικανούς εταίρους της για το πρόγραμμα.
Το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η Γαλλία ανησυχεί για το πρόγραμμα των βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν και τις δραστηριότητές του στην περιοχή, αναφέροντας την υποστήριξή του προς τους αντάρτες Χούτι στην Υεμένη, χωρίς όμως να αναφέρει τον ρόλο του Ιράν στη Συρία.
Το πρακτορείο Reuters ανέφερε την Κυριακή ότι οι ΗΠΑ ελπίζουν να πείσουν τους ευρωπαίους συμμάχους (τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία), να βελτιώσουν την πυρηνική συμφωνία του Ιράν με την πάροδο του χρόνου, σε αντάλλαγμα για τον πρόεδρο Donald Trump, να διατηρήσει τη συμφωνία, συνεχίζοντας τη μη επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ τον Μάιο 2018.
Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ενημέρωση:
"Η γαλλική θέση σχετικά με τη συμφωνία του Ιράν είναι γνωστή.
Όπως είπε ο πρόεδρος Emmanuel Macron, επιβεβαιώνουμε την πλήρη προσήλωσή μας στο παγκόσμιο σχέδιο δράσης και την αυστηρή εφαρμογή του.
Θα συνεχίσουμε να μιλάμε για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν με τους ευρωπαίους και τους αμερικανούς εταίρους μας", καταλήγει η ενημέρωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης