Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το «βλέμμα» στο Eurogroup - Στο -0,53% ο DAX, κλειστή η Wall

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το «βλέμμα» στο Eurogroup - Στο -0,53% ο DAX, κλειστή η Wall
Με απώλειες έκλεισαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τη Wall Street να είναι κλειστή λόγω της αργίας της Ημέρας του Προέδρου
Με απώλειες έκλεισαν σήμερα (19/2/2018) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από χαμηλούς όγκους, μετά τα ισχυρά κέρδη και την καλύτερη εβδομάδα σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους, με τη Wall Street να είναι κλειστή λόγω της αργίας της Ημέρας του Προέδρου.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,63% χαμηλότερα, στις 378,24 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να τερματίζουν σε αρνητικό έδαφος.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX υποχώρησε κατά 0,53%, στις 12.385,60 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε απώλειες 0,64% και έκλεισε στις 7.247,66 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,48% χαμηλότερα, στις 5.256,18 μονάδες.


Το «βλέμμα» των επενδυτών είναι στραμμένο στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup και του Ecofin, όπου τους υπουργούς Οικονομικών θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, η Ελλάδα και η τραπεζική ένωση.
Όπως αναμενόταν, το Eurogroup επικύρωσε την υποψηφιότητα του υπουργού Οικονομικών της Ισπανίας, Luis de Guindos, για τη θέση του νέου αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ο οποίος θα διαδεχθεί τον Vitor Constancio.
Ο διορισμός του νέου αντιπροέδρου θα είναι ο πρώτος στον επικείμενο «ανασχηματισμό» στις διοικητικές θέσεις της EKT, αλλαγές οι οποίες πιθανόν να οδηγήσουν σε αλλαγή της νομισματικής πολιτικής.
Τέσσερις εκ των έξι θέσεων στο εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα πρέπει να αλλάξουν έως τα τέλη του 2019.
Ο νέος αντιπρόεδρος θα αρχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του την 1η Ιουνίου 2018.
Τον πανευρωπαϊκό δείκτη πίεσαν χαμηλότερα και οι απώλειες στη μετοχή της Daimler (-2%), στον απόηχο δημοσιεύματος που ανέφερε ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε χρησιμοποιήσει συστήματα διαχείρισης λογισμικού για να περνά τις αυστηρές δοκιμές εκπομπών ρύπων στις ΗΠΑ.
H μετοχή της Daimler παρέσυρε χαμηλότερα ολόκληρο των κλάδο αυτοκινήτων, που έκλεισε με απώλειες σχεδόν 1%.
Ο κλάδος οικιακών αγαθών επίσης δέχτηκε πιέσεις, με τη μετοχή της Reckitt Benckiser να «βουλιάζει» κατά 7,5%, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ανέφερε κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών για το 2018, καθώς οι αναλυτές βλέπουν μόνο μια μέτρια δυναμική για την ανάπτυξη του περιθωρίου λειτουργικού της κέρδους.
Στον αντίποδα, η μετοχή της Deutsche Bank ενισχύθηκε κατά 2,4%, καθώς η Bank of America Merrill Lynch αύξησε το outlook για τη μετοχή της τράπεζας και την τιμή-στόχο.
Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, περαιτέρω διεύρυνση κατέγραψε η κατασκευαστική παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (19/2) στοιχεία της Eurostat, επεκτείνοντας την άνοδο του κλάδου για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο.
Ειδικότερα, η κατασκευαστική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 0,1% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2017, με τις κατασκευές κτιρίων να καταγράφουν άνοδο της τάξεως του 0,5%.
Σε ετήσια βάση, η κατασκευαστική παραγωγή κατέγραψε άνοδο 0,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης