Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Joe Biden εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2020

tags :
ΗΠΑ: Ο Joe Biden εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2020
Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο να «κατέβει» στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ ο πρώην αντιπρόεδρος, Joe Biden
Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές (2020) των Ηνωμένες Πολιτείες ο πρώην αντιπρόεδρος -επί προεδρίας Barack Obama-, Joe Biden.
Μιλώντας πρόσφατα στο κανάλι του NBC News, σχολίασε πως θα λάβει την απόφασή του μελλοντικά, με βάση το «αν κρίνεται σωστό ή όχι.
Προς το παρόν επικεντρώνομαι σε ένα πράγμα: την εκλογή ενός Δημοκρατικού Κογκρέσου που θα σταματήσει την τρέχουσα διάβρωση.
Έχω τον χρόνο μπροστά μου για να αποφασίσω (σσ: για τις προεδρικές εκλογές)».
Ο κ. Bidenβρέθηκε κοντά στο να διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών το 2016, ωστόσο αποφάσισε να μην συμμετάσχει.
Ουκ ολίγοι έχουν ισχυριστεί ότι ο Donald Trump δεν θα κέρδιζε τις εκλογές αν υποψήφιος ήταν ο J.Biden και όχι η Hillary Clinton.
Ενδεικτικά, σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία ερευνών Morning Consult με το περιοδικό Politico, τον Νοέμβριο του 2017, ο κ. Biden απολάμβανε ισχυρό προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του νυν Προέδρου Donald Trump.
Ειδικότερα, το 46% των ερωτηθέντων εκφράζει την προτίμησή του στον στενό φίλο και συνεργάτη του κ. Barack Obama, έναντι αντίστοιχης επίδοσης 35% για τον Ρεπουμπλικάνο.
Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι σε παρόμοια έρευνα που είχε πραγματοποιήσει η Public Policy Polling τον περασμένο Αύγουστο, ο πρώην αντιπρόεδρος συγκέντρωνε το 51% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 39% του Donald Trump.
Ο πρώην αντιπρόεδρος των Η.Π.Α. θα κλείσει τα 78 του χρόνια, το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης